REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lapkričio viduryje prasidėjusios atšvaitų klijavimo akcijos „Būk matomas“ rengėjai jau skaičiuoja pirmuosius rezultatus: per dvi savaites aplankyta 12 šalies mokyklų ir paženklinti beveik 2500 vaikų drabužiai. „Gera pradžia – pusė darbo, – džiaugiasi akcijos „Būk matomas“ sumanytoja ir rengėja, Daugiavaikių šeimų asociacijos MES vadovė Jurgita Pocienė. – Kadangi iki kovo mėnesio pabaigos esame užsibrėžę aplankyti 50 mokyklų ir atšvaitais paženklinti 15 000 moksleivių drabužius, šiandien galime tvirtai sakyti, jog šeštadalį tikslų jau įgyvendinome“.

REKLAMA
REKLAMA

Lapkričio 16-ąją Vilniaus PLC „Panorama“ vykusio įžanginio renginio metu akcijos savanoriai nemokamai pažymėjo beveik tūkstančio vaikų viršutinius drabužius. Kita stotele tapo sostinės Šeškinės vidurinė mokykla – čia atšvaitai uždėti 320 vaikų. Vėliau „Būk matomas“ iniciatorių maršrutai nusidriekė į Švenčionių vidurinę mokyklą (334), Švenčionėlių Mindaugo gimnaziją (268), Kauno raj. Zapyškio pagrindinę mokyklą (158). Prienų rajono keliuose nuo šiol vairuotojams bus lengviau pastebėti Veiverių Tomo Žilinsko gimnazijos gimnazistus (361), Klebiškio pradinės mokyklos mažuosius (32), moksleivius iš Šilavoto pagrindinės mokyklos (120) ir Stakliškių vidurinės mokyklos (212). Širvintų rajone moksleiviai saugiau keliaus į Alionių pagrindinę mokyklą (58) ir Bagaslaviškio Igno Šeiniaus pagrindinę mokyklą (64). Atšvaitai papuošė ir 315 mokinių, lankančių Vilniaus Simono Stanevičiaus vidurinę mokyklą, drabužius. Iš viso tuzino aplankytų mokyklų pagal uždėtų atšvaitų skaičių kol kas pirmauja Vilniaus Tuskulėnų vidurinė mokykla (425).

REKLAMA

Prie privačios atšvaitų klijavimo iniciatyvos geranoriškai prisideda Kelių policija, atsiunčianti savo atstovus į mokyklas pasakoti apie saugų eismą. Akciją taip pat remia Lietuvos automobilių kelių direkcija, o atšvaitų klijuotojų kelionėmis po mokyklas rūpinasi vežėjas EGAS. Nepaisant šio palaikymo, pasak J. Pocienės, tarp rėmėjų norėtųsi matyti ir daugiau verslo atstovų, kurių tegu ir kuklus piniginis indėlis leistų už darbą ir sugaištą laiką bent simbolinėmis sumomis atsidėkoti vien iš idėjos dirbantiems savanoriams.

Akcija „Būk matomas“ – tai jau trečius metus rengiama privati iniciatyva, kurios rengėjai siekia pasirūpinti, kad kuo daugiau Lietuvos vaikų tamsiuoju paros metu būtų matomi keliuose. Kadangi įprasti apvyniojami arba prisegami atšvaitai greitai pasimeta arba vaikai juos paprasčiausiai pamiršta užsidėti, akcijos sumanytojams kilo mintis atšvaitų ženklus tiesiog prilipdyti prie viršutinių drabužių. Lipdukus iš šviesą atspindinčios plėvelės dovanoja LIPDYK.LT, kurie šią atšvaitų gamybos technologiją naudoja jau kelerius metus. Specialiu aparatu terminiu būdu ant audinio klijuojama plėvelė yra atspari aplinkos poveikiui, nesueižėja ir nesutrupa skalbiant, taigi vaiko viršutinį drabužį gali originaliai atnaujinti ir puošti ne vieną sezoną.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų