REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teisingas maitinimasis – ne tik naudingų produktų vartojimas. Kad garantuotumėte maksimalią naudą savo sveikatai, turite atsižvelgti į tai, kaip šie produktai dera tarpusavyje. Mokėdami teisingai kombinuoti produktus, galite sumažinti susirgimo vėžiu riziką, sustiprinti kaulus, imunitetą ir pagerinti odos būklę. Štai 25 naudingiausi ir sveikiausi produktų deriniai.

Teisingas maitinimasis – ne tik naudingų produktų vartojimas. Kad garantuotumėte maksimalią naudą savo sveikatai, turite atsižvelgti į tai, kaip šie produktai dera tarpusavyje. Mokėdami teisingai kombinuoti produktus, galite sumažinti susirgimo vėžiu riziką, sustiprinti kaulus, imunitetą ir pagerinti odos būklę. Štai 25 naudingiausi ir sveikiausi produktų deriniai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

1. Ant grilio keptos šparaginės pupelės su trintu parmezanu

Šparagai yra puikus inulino, atsakingo už gerųjų bakterijų balansą virškinimo metu, šaltinis. Parmezanas, kaip žinoma, yra sūrio rūšis, kuri turtinga kalcio, todėl yra naudinga jūsų kaulams. Inulinas šparaguose gerina kalcio įsisavinimą. Šie du produktai sudaro puikią kombinaciją, nes kartu tiek saugo skrandį, tiek ir stiprina kaulus.

REKLAMA

2. Avokadas su Salsa padažu

Jei norisi užkandžio, kuris pakrautų jus energija ir tuo pat metu būtų neįprastas? Pabandykite Salsa padažą su avokadu. Vien tik pats Salsa padažas jau yra teigiamas pasirinkimas, o jo kombinacija su avokadu garantuos jums iki keturių kartu daugiau antivėžinio likopino ir tris kartus daugiau imunitetą stiprinančio beta karotino.

3. Omletas su brokoliais ir sūriu

Praturtinta vitaminu D ir kalciu, ši trijulė prisideda prie kaulų stiprinimo. Jeigu plačiau, vitaminas D kiaušinių baltymuose padeda organizmui įsisavinti kalcį iš brokolių ir sūrio. Tyrimai rodo, kad tai ne tik tvirtina kaulus, bet ir padaro moteris mažiau jautrias priešmenstruacinio periodo metu.

REKLAMA
REKLAMA

4. Melionas su jogurtu

Vitaminas A, kurio yra melione, padeda pasipriešinti virusams. Be to, kai derinate jį su daug cinko turinčiais produktais, pavyzdžiui, jogurtas, jis padeda organizmui gauti šimtaprocentinę naudą iš savo maistinių medžiagų.

5. Geležies praturtinti kukurūzų dribsniai ir apelsinų sulčių stiklinė

Geležimi praturtintų dribsnių vartojimas užkrečia jus energija. Pridėkite prie to apelsinų sulčių stiklinę ir gausite derinį, kuris šešis kartus padidina įsisavinamos geležies kiekį.

6. Avietės su juoduoju šokoladu

Juodasis šokoladas žinomas tuo, kad turi daug sveikatai naudingų medžiagų. Pridėkite aviečių ir jūs ne tik patenkinsite savo saldumo poreikius, bet ir priversite šypsotis savo širdį, nes šis derinys veikia kaip puikus antioksidantas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

7. Edamame ir miso sriuba

Edamame pupelės turi prebiotikų, vaidinančių svarbų vaidmenį gaminant naudingas bakterijas. Šių pupelių derinimas su tokiu fermentuotu maistu, kaip miso sriuba, ne tik priduoda joms charakteringą poskonį, bet ir skatina organizmą kovoti su skrandžio ir žarnyno infekcijomis, gerina virškinimą.

8. Špinatai ir avokadai

Špinatuose yra daugybė liuteino ir vitamino A, kurie padeda apsaugoti jūsų akis nuo ligų. Pridėję prie špinatų avokadų, jūs ne tik sudedate liuteiną ir vitaminą A į apsauginį mišinį, bet ir suteikiate organizmui sveikųjų riebalų, kurie reikalingi maistingų medžiagų įsisavinimui.

REKLAMA

9. Parfė iš graikiško jogurto, šokolado, graikinių riešutų ir laukinių mėlynių

Kalcis ir prebiotikai iš jogurto ir smegenims naudingos maistines medžiagos iš graikinių riešutų ir laukinių mėlynių – nenuostabu, kad šis saldėsis ne tik pradžiugins jūsų skonio receptorius, bet ir bus maistingas organizmui: nuo galvos iki kojų, iš vidaus ir išorėje.

10. Žalioji arbata su citrina

Pridėkite citrinų sulčių į žaliąją arbatą ir penkis kartus padidinkite savo organizme katechino – antioksidantą, svarbaus širdies kraujagyslių sistemai – kiekį.

REKLAMA

11. Pomidorai ir alyvuogių aliejus

Pomidorai – vienas iš pagrindinių likopino, galingo antioksidanto, galinčio užkirsti kelią neigiamam saulės spindulių poveikiui, šaltinis. Kad maksimaliai išnaudotumėte pomidorus, pridėkite šiek tiek alyvuogių aliejaus. Sveikieji riebalai aliejuje leis organizmui geriau įsisavinti likopiną. Be to, ir pats alyvuogių aliejus jaunina odą.

12. Žemės riešutų sviestas ir stiklinė pieno

Užsigerdami pienu širdies kraujagyslių sistemai naudingus riebalus, kurių yra žemės riešutų svieste, padėsite organizmui įsisavinti vitaminą D.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

13. Pilnagrūdžių grūdų duona su žemės riešutų aliejumi

Žemės riešutų aliejus dera ne tik su pienu. Pabandykite užtepti aliejaus ant pilnagrūdžių grūdų duonos riekės – padidinsite baltymu įsisavinimo efektyvumą.

14. Žemės riešutų sviestas ir braškės ant skrudintos duonos

Susikoncentravome ties žemės riešutų sviestu (turbūt dėl to, kad jo derinys su beveik bet kuo paverčia kombinaciją labai naudinga). Pabandykite braškes pamirkyti riešutų svieste, gausite nuostabų skonį, daug baltymų, vitaminų E ir C.

REKLAMA

15. Kepta kiauliena su Briuselio kopustais

Svarbiausias mineralas kiaulienoje – selenas – antivėžinis antioksidantas. Keptos kiaulienos derinys su sulforafano turtingomis daržovėmis (pavyzdžiui, su Briuselio kopūstais) iki 13 kartų didina mineralo efektyvumą.

16. Raudonosios pupelės ir alyvuogių aliejus

Šis įdomus derinys kupinas oleinės rūgšties, kuri sukelia pasisotinimo pojūtį. Pridėkite prie to raudonąsias pupeles ir gausite liekninančią kombinaciją, padedančią įveikti norą persivalgyti.

17. Obuoliai ir šokoladas

Obuoliai žinomi tuo, kad turi daug priešuždegiminio flavonoido, kuris vadinamas kvercetinu. Šokoladas turi flavonoidą katechiną – antioksidantą, kuris mažina susirgimo vėžiu ir ateroskleroze riziką. Kartu obuoliai ir šokoladas pajėgūs sumažinti trombocitų skaičių, pagerindami širdies kraujagyslių sistemos būklę.

REKLAMA

18. Lašiša ir stiklinė raudono vyno

Raudoname vyne esantys antioksidantai padeda įsisavinti lašišoje esančią omega-3 rūgštį. Tai puikus duetas, kuris išvarys depresiją ir jau kitą dieną pagerins smegenų funkcionavimą.

19. Špinatai, pomidorai, morkos, mairūnai ir šaukštas alyvuogių aliejaus

Šios kupinos antioksidantų daržovės geriau funkcionuoja kartu su alyvuogių aliejumi, nes jis skatina maistingų medžiagų įsisavinimą, stabilizuoja imuninę sistemą, suteikia odai blizgesio ir stiprina širdį. Pridėjus mairūnų, antioksidantinis potencialas išauga 20 proc.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

20. Batatai su sūriu

Batatai, turintys beta-karotino ir liuteino, stebėtinai produktyviai dera su sūriu, turinčių riebiųjų rūgščių.

21. Batatai su migdolais

Batatai turi ir vitamino C, kuris produktyviai dera su riešutais, turinčiais vitamino E, pavyzdžiui, migdolai. Tai mažina cholesterolio lygį.

22. Šveicariškas mangoldas, špinatai arba brokoliai su alyvuogių aliejumi

Patiekalas iš šveicariško mangoldo, špinatų arba brokolių su alyvuogių aliejumi yra puikus mišinys, turintys vitamino K ir sveikųjų riebalų. Pastarieji mažino cholesterolio lygį, padeda įsisavinti vitaminus.

REKLAMA

23. Džiovintų vaisių ir riešutų mišinys – papajos, kuraga, migdolai ir graikiniai riešutai

Šiame mišinyje daugybė lengvai įsisavinamų jauninančių maistingų medžiagų.

24. Tunas su citrina

Šiek tiek citrinų sulčių ne tik pagerina tuno kvapą, bet ir priduoda jam tiesiog fantastišką skonį. Be skonio citrina paverčia tune esančią geležį lengvai įsisavinama medžiaga, maitinančią jūsų kraują dideliu deguonies kiekiu.

25. Laukiniai ryžiai su karamelizuotais svogūnais

Svogūnuose yra junginių, gerinančių cinko, kurio labai daug laukiniuose ryžiuose, įsisavinimo procesą.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų