REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Metų sandūroje Balsas.lt kalbino žinomus Lietuvos žmones, kurių paprašė apibendrinti praeinančius 2012-sius ir pasidalyti ateinančių 2013-ųjų lūkesčiais.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos vyskupų konferencijos pirmininkas arkivyskupas Sigitas Tamkevičius:

„2012-ieji lietuvių tautai buvo gana sunkūs. Ekonomika augo ne taip, kaip norėta. Ačiū Dievui, kad mūsų neištiko Graikijos likimas. Šiais metais buvo daug susipriešinimo ir erzelio. Maža to, metų pabaigoje įvykę rinkimai įnešė į Lietuvos gyvenimą tam tikrų permainų vėjus, kurių pasekmes matysime jau tik kitais metais.

REKLAMA

Politiniame šalies gyvenime 2012 metais trūko stabilumo. Lietuvos žmonėms būtų lengviau, jei keičiantis vyriausybėms išliktų darbų tęstinumas. Kalbant apie socialinį gyvenimą, tai suprantama, kad visi norėtų gyventi, kaip Švedijoje ar Vokietijoje. Bet reikia susitaikyti su realybe ir siekti, kad būtų geriau.

Labiausiai šiuo metu neramina emigracijos problemos ir demografinė situacija. Kas Lietuvoje bus po 20 metų, jei dirbančiųjų skaičius toliau mažės taip sparčiai? Ta rytdiena yra su labai daug klaustukų. Kai vienam darbingam žmogui reikės išlaikyti kelis pensininkus, tokia perspektyva nieko gero nežada. Tačiau į ateitį turime žiūrėti su viltimi, padaryti ką galime, kad gyvenimas pradėtų gerėti.

REKLAMA
REKLAMA

Šios šventės vieniems bus šviesesnės, kitiems kažkiek sunkesnės. Skaudu, kad dėl emigracijos šeimos nariai švenčia atskirai. Jaunimui palinkėčiau sekti tik gerais pavyzdžiais. Apmaudu, kai jauni žmonės vartoja alkoholį ar narkotines medžiagas, bet taip elgiasi tikrai ne visi.

2013-ieji išsiskirs tuo, kad Lietuva pirmininkaus Europos Sąjungai. Todėl Lietuvos vardas pasaulyje skambės labai garsiai. Iš ekonominės pusės, tikiuosi, kad reikalai pradės gerėti. Linkiu, kad žmonės būtų vieningi, tik taip pavyks išspręsti visas problemas.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Ko palinkėtumėte Lietuvos žmonėms švenčių proga? – Balsas.lt paklausė S. Tamkevičiaus.

- Visiems žmonėms norėčiau palinkėti stiprybės ir ramybės. Reikia pamiršti šiais metais lydėjusias negandas ir su gera nuotaika žvelgti į ateitį. Net jei atrodo, kad viskas blogai, būtina nepamiršti, jog sunkumai yra laikini.

- Ar lietuviai moka tinkamai švęsti?

- Kai širdis kupina tikėjimo, tada kiekviena diena yra kaip šventė. Kalbant apie šventes, daugiausia problemų kyla su jaunais žmonėmis. Ypač kai yra vartojamas alkoholis. Dalis jaunimo nesugeba surasti asmeninių vertybių, todėl ieško jų alkoholyje, narkotikuose. Jie patenka į aklavietę, todėl ištrūkti tampa labai sunku. Dievas sukūrė laisvą žmogų, todėl jis gali rinktis, bet ne visada priimamas teisingas sprendimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų