REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Reda Gilytė, LRT televizijos laida „Šiandien“, LRT.lt

Seimo sprendimu, 2013-ieji paskelbti šešių skirtingų progų minėjimo metais. Pratęstoje sesijoje planuojama suteikti ir septintą vardą. Seimo Pirmininkas teigia, kad galėjo užtekti dviejų ar trijų paminėjimų, tačiau tokia buvusi parlamentarų valia.

REKLAMA
REKLAMA

Seimas šiemet pasistengė iš peties – 2013-iesiemssuteiki net šeši pavadinimai. Šie metai paskelbti Dariaus ir Girėno skrydžio per Atlantą, Sveikatingumo, Tarmių, 1863-iųjų sukilimo, edukologės Meilės Lukšienės, Klaipėdos krašto atgavimo metais.

REKLAMA

Buvusi Seimo Pirmininkė Irena Degutienė teigia, kad parlamentarai gali teikti įvairius siūlymus, o Seimas tam pritaria arba ne. Per savo kadenciją I. Degutienė sako bandžiusi keisti tokią tvarką, tačiau nepavyko.

„Jei nebūtų penkių ar šešių nominantų, o tik vienas, tie metai būtų reikšmingesni, proga būtų svariau paminėta, renginių būtų galima daugiau suorganizuoti“, – teigė Seimo vicepirmininkė I. Degutienė.

Seimo Pirmininkas Vydas Gedvilas sutinka, kad dėl įvykių gausos neišryškės nė vienas įvykis.

„Kai kalbi su Seimo nariais, jie sako, kad lyg per daug tų renginių. Aš manau, kad reiktų optimizuoti. Galėtų būti daugiausiai du ar trys renginiai per metus tai progai pažymėti. Bet kai tokia gausa, žmonės nesupras, ką mes čia pažymime. Na gal tik ta dalis žmonių, kurie užregistravo tokius siūlymus“, – kalbėjo Seimo vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

Premjeras teigia: svarbiausia, kad būtų garbingai paminėti asmenybės ar įvykiai. Tačiau sako, kad Vyriausybė neplanuoja tam skirti papildomų pinigų.

„Kol kas lėšos tikrai nėra numatytos. Biudžetas buvo patvirtintas, ir jokių asignavimų papildomų niekas neskirs. Reikia įvertinti, kad šitie metai yra išskirtiniai, nes Lietuvos laukia didžiulis uždavinys – pirmininkavimas. Aišku, gal kažkiek renginiai turėtų būt priderinti ir prie tų pirmininkavimo Europos Sąjungai renginių arba turi buti stengiamasi, kad tokie renginiai įvyktų iki liepos 1-osios“, – teigė Algirdas Butkevičius.

Dar šioje sesijoje Seimas šiems metams žada suteikti ir septintą pavadinimą – Vilniaus geto atminimo, nes rugsėjį sukaks 70 metų, kai okupacinė nacių kariuomenė likvidavo Vilniaus getą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų