REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

2012-uosius metus „Žalgiris“ baigė pergale Vilniuje

Kauno „Žalgirio“ komanda 2012-uosius metus užbaigė pergale Lietuvos krepšinio lygoje (LKL). Žalgiriečiai išvykoje nugalėjo Vilniaus „Sakalų“ krepšininkus 85:67 (15:8, 25:33, 19:13, 26:13) ir LKL pirmenybėse laimėjo šeštąsias rungtynes.

Kauno „Žalgirio“ komanda 2012-uosius metus užbaigė pergale Lietuvos krepšinio lygoje (LKL). Žalgiriečiai išvykoje nugalėjo Vilniaus „Sakalų“ krepšininkus 85:67 (15:8, 25:33, 19:13, 26:13) ir LKL pirmenybėse laimėjo šeštąsias rungtynes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Žalgirio“ gretose rungtynes pradėjo tradiciniu LKL čempionate tampantis penketas: Adas Juškevičius, Vytenis Lipkevičius, Mindaugas Kuzminskas, Mario Delašas ir Jeffas Foote‘as. Jauniausi žalgiriečiai rungtyniavo gan nervingai, skubėjo atakuoti krepšį, todėl sužaidus 5 minutes Kauno ekipa tepirmavo 4:3. Taškus buvo pelnę A.Juškevičius ir po jo perdavimo įdėjęs M.Kuzminskas. Po reklaminės minutės pertraukėlės J.Foote‘as iškišo perdavimą M.Delašui bei po to pats įdėjo greitoje atakoje (8:3). Pirmajam kėliniui artėjant į pabaigą pasižymėjo ir Rimantas Kaukėnas, 3 taškus surinkęs Darjušas Lavrinovičius ir po šio perdavimo įmetęs Tremmellas Dardenas – 15:8.

REKLAMA

Antrojo kėlinio pradžioje R.Kaukėnas ir T.Dardenas pelnė po dar du taškus (19:11), bet pasinaudodami kauniečių klaidomis „Sakalų“ krepšininkai sugebėjo surinkti 8 taškus be atsako ir išlygino rezultatą 19:19. „Žalgiris“ vėl truktelėjo į priekį, kai V.Lipkevičius įmetė tritaškį ir atliko perdavimą M.Kuzminsko metimui iš vidutinio nuotolio. J.Foote‘ui perėmus kamuolį Ibrahimas Jaaberas gražiu metimu užbaigė greitą ataką. Skirtumas galėjo būti dar didesnis, tačiau M.Kuzminskas ir I.Jaaberas prametė po baudą, o M.Delašas nepataikė iš po krepšio – 28:21. Be to, žalgiriečiai gana atsainiai gynėsi ir tuo pasinaudojo Edvinas Jezukevičius bei Žygimantas Šeštokas, per 4 minutes pelnę po 9 taškus. Ž.Šeštokas pataikė savo penktąjį tritaškį per antrąjį kėlinį ir, nepaisant po 4 taškus pelniusių J.Foote‘o ir M.Kuzminsko pastangų, įpusėjus rungtynėms „Sakalai“ pirmavo 41:40.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiajame kėlinyje rungtynių scenarijus beveik nesikeitė. Po V.Lipkevičiaus ir A.Juškevičiaus prasiveržimų bei M.Delašo 4 taškų „Žalgiris“ buvo priekyje 49:44. Kiek vėliau D.Lavrinovičius sumetė baudas, bet „Sakalai“ vėl sugebėjo išlyginti rezultatą 51:51. Kauniečiai pabandė susikaupti: taškus pelnė R.Kaukėnas, o baigiantis trečiajam kėliniui 6 taškus iš eilės surinko D.Lavrinovičius – 59:54.

Nors prasidėjus ketvirtajam kėliniui žalgiriečiai vėl vargo – T.Dardenas iš po krepšio įmetė tik iš antro karto, D.Lavrinovičius prametė baudą, o R.Kaukėnas per jėgą pelnė taškus – „Sakalų“ jėgos pradėjo sekti. Kamuolį perėmęs Marko Popovičius iškart švystelėjo tritaškį, kitoje atakoje jis įmetė su pražanga ir „Žalgiris“ įgijo 14 taškų persvarą – 70:56. Vėl 6 taškus surinkęs Ž.Šeštokas dar buvo sumažinęs skirtumą iki vienženklio (64:72), bet T.Dardenas, D.Lavrinovičius, pastarąjį pakeitęs J.Foote‘as ir I.Jaaberas metimais iš po krepšio panaikino paskutinius intrigos likučius. Rungtynes 6 taškais iš eilės užbaigė M.Kuzminskas, įtvirtinęs „Žalgirio“ pergalę 85:67.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Žalgiris“: M.Kuzminskas (5/8 dvit.) 16, D.Lavrinovičius (4/5 dvit., 8 atk. kam., 4 rez. perd.) 15, T.Dardenas 10, R.Kaukėnas ir J.Foote‘as po 8, M.Popovičius, A.Juškevičius ir M.Delašas (3/11 dvit., 7 atk. kam., 4 rez. perd.) po 6, I.Jaaberas ir V.Lipkevičius po 5.

„Sakalai“: Ž.Šeštokas (6/9 trit.) 21, I.Ramašauskas (5 atk. kam.) 11, E.Jezukevičius 9, J.Gintvainis ir J.Sinica (6 atk. kam., 4 rez. perd.) po 8, A.Kiaušas (6 atk. kam.) 7, R.Matulis 2, L.Kvedaravičius 1.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų