REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

2011 metais Kinija išliko didžiausia pasaulio automobilių rinka. Pernai Kinijoje buvo parduota 14 472 400 naujų automobilių. O tai yra 5,2 proc. daugiau, nei 2010 metais.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusiais metais augo ir kitos rinkos. Pavyzdžiui, Jungtinėse Valstijose 2011 metais buvo parduota 12 778 885 automobilių. O tai yra 10 proc. daugiau, nei užpernai. Augimas akivaizdus, tačiau Kinijos automobilių rinkos lyderystei tai niekaip nesutrukdė.

REKLAMA

Kinija didžiausia pasaulio automobilių rinka tapo dar 2009 metais. Kinijos automobilių rinka vis auga, o viso pasaulio automobilių gamintojams ši šalis yra bene labiausiai viliojanti rinka. Ir taip yra net ir tuomet, kai Kinijos valdžia stengiasi riboti nevaldomą automobilių skaičiaus augimą – biudžetinių automobilių pardavėjai užkrauti didesniais mokesčiais, panaikintos subsidijos, padidintas akcizas kurui.

Dar labiau automobilių įregistravimas suvaržytas šalies sostinėje Pekine. Pernai šiame mieste buvo galima naujai įregistruoti tik 240 tūkst. automobilių, vienas žmogus gali turėti tik vieną automobilį, automobilį pirkti gali tik tie, kurie turi išsipirkę vietą daugiaaukščiame garaže, yra nuolatiniai sostinės gyventojai, turi būstą ir darbą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų