REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Artėjančios Olimpiados ir praūžusio Europos krepšinio čempionato proga vykusiuose Sporto vadybos apdovanojimuose „Penki olimpiniai žiedai" buvo pagerbtos ryškiausios sporto pasaulio asmenybės, geriausios iniciatyvos ir renginiai, taip pat išrinktas metų sporto miestas, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Šie apdovanojimai atspindi 2011-ųjų metų lūžius Lietuvos sporto gyvenime. Krepšinio čempionatas, naujos arenos, spalvingos bėgimo, dviračių, ralio varžybos šiemet džiugino kur kas didesniu dalyvių ir sirgalių skaičiumi nei kada nors Lietuvos sporto istorijoje.

REKLAMA

„Šie metai yra lūžio metai, nes sportas krepšinio čempionato ir proveržio daugelyje sporto sričių dėka tapo gražinančia mūsų miestus, gerinančia laisvalaikį ir teikiančia puikias pramogas jėga, - sako Sporto vadybos asociacijos valdybos pirmininkas Tomas Karpavičius.

Apdovanojimų nominacijos apibendrino svarbiausius metų sporto pasiekimus: krepšinio čempionatą sporto infrastuktūros pažangą, ryškiausias sporto asmenybes, iniciatyvas ir savivaldybių indėlį. Simboliška, kad penkios apdovanojimų kategorijos susišaukė su penkių olimpinių žiedų simboliu.

REKLAMA
REKLAMA

Iškilmingoje ceremonijoje apdovanojimus nominantai atsiėmė iš garsiausių šalies sportininkų Arvydo Sabonio, Andrėjaus Zadneprovskio, Sergėjaus Jovaišos ir kitų olimpiečių rankų. Greta jų, nominantus sveikino ir metų sporto miestą Alytų apdovanojo kitais metais olimpiadą rengiančios Jungtinės karalystės ambasadorius Davidas Huntas.

Apdovanojimus vedė jaunatviška ir energinga pora, nestokojanti humoro jausmo - Aistė Paškevičiūtė ir Mindaugas Rainys.  Penkių olimpinių žiedų apdovanojimų scenoje žiūrovai išvydo Marijoną Mikutavičių, Mią, SKAMP, HAPPY ENDLESS, G&G Sindikatą ir kitas scenos žvaigždes. Specialiai šiam renginiui buvo sukurti ypatingi pasirodymai, kuriuose žymūs Lietuvos atlikėjai kartu su „Showmakers“ šokėjais iliustravo įvairias sporto šakas: žolės riedulį, fechtavimąsi, gimnastiką. Scenoje sužibėjo „Žalgirio“ šokėjų gyvos figūros.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sporto vadybos asociacija jau antrus metus rengia Sporto vadybos apdovanojimus, kuriais siekiama motyvuoti talentus ir skatinti naujų idėjų sklaidą, įvertinti geriausius sporto vadybos pavyzdžius, supažindinti su jais visuomenę ir taip prisidėti prie sporto vystymo Lietuvoje. Nominantus išrinko ir įvertino specialus sporto vadybos apdovanojimų komitetas, sudarytas iš sporto, verslo ir žiniasklaidos autoritetų.

Iš viso penkiose apdovanojimų kategorijose buvo išdalinta 14 nominacijų.

Apdovanojimų kategorijos: „Eurobasket 2011“, Metų sporto miestas, Metų sporto infrastruktūra, Metų sporto asmenybė, Metų sporto pasiekimai.

REKLAMA

Nominacijos:

I. „Eurobasket 2011“:

Geriausio rėmėjo komunikacija – reklamos kampanija – „Iki"

Geriausia žiniasklaidos priemonė - TV3

Geriausias krepšinio vadybininkas – Mindaugas Špokas

Geriausias skaitmeninės komunikacijos panaudojimas – „Krepšinio širdis"

Geriausias renginys – „Varom už Lietuvą"

II. Metų sporto miestas – Alytus

III. Metų sporto infrastruktūros objektas – Kauno „Žalgirio" arena

IV. Metų sporto asmenybė – Romas Vitkauskas - Pasaulio karate organizacijos (WKO) prezidiumo narys, Europos karate organizacijos (EKO) viceprezidentas, Lietuvos kyokushin karate federacijos (LKKF) garbės prezidentas

REKLAMA

V. Metų sporto pasiekimai:

Metų sporto renginys – Vilniaus maratonas

Geriausia sporto komunikacija – „Omnitel 1000 km lenktynės"

Geriausia sporto žiniasklaidos priemonė – 15min.lt

Metų sporto fotografas – Alfredas Pliadis

Metų sporto iniciatyva - Lietuvos buriuotojų ir S/Y LTU1000 “Ambersail" proveržis tarptautinėse regatose

Specialus apdovanojimas įteiktas Vladui Garastui už nuopelnus sporte.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų