REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dažnai nesusimąstome, ką valgome, tačiau yra patiekalų, kurie ne tik prikausto dėmesį, bet ir pradangina apetitą. Listverse.com nori jus informuoti apie nuodingą ryklių mėsą, neurotoksinų turinčius vaisius ir šikšnosparnio sriubą...

REKLAMA
REKLAMA

5. Aštuonkojo čiuptuvai

Daug egzotiškų japonų ir korėjiečių restoranų, kurie taip pat orientuojasi į užsienio turistus, siūlo ne tik suši su žalia žuvimi bet ir gyvą maistą. Mažučiai aštuonkojai, perkirsti per pusę, tiesiog juda lėkštėse, kuriose jie patiekiami su sojų padažu. Čiuptuvai tebejuda ir valgomi. Yra užregistruota keletas mirtinų atvejų, kai dėl prisisiurbusių čiuptuvėlių egzotikos mėgėjams pritrūkdavo oro.

REKLAMA

4. Pilvakojų kiaušinėliai

Palyginimui: Rusijoje populiarūs eršketų ikrai, o Prancūzijoje – sraigių. Delikatesų tiekėjai ir mėgėjai stengiasi populiarinti sraigių ikrais vadinamą patiekalą, kuris yra žali šių pilvakojų kiaušinėliai. Sraigių ikrai dedami ant kietai išvirtų putpelių kiaušinių arba patiekiami su keptomis daržovėmis, egzotiškomis salotomis. Kadangi sraigių ikrai neverdami, šio patiekalo sukeltų mirčių priežastis buvo juose aptikti smegenų parazitai.

REKLAMA
REKLAMA

3. Hamburgeris su gyvate

Pietvakarinėje JAV dalyje barškuolės yra auginamos kaip delikatesas. Teigiama, kad jų mėsa savo skoniu primena vištieną. Azijoje taip pat gaminami užkandžiai ir net hamburgeriai su gyvatiena. Jei iš ilčių ant mėsos nepateks nuodų, tai pavojus jums nekils ir galbūt niekada nė nesužinosite, kad valgėte kobrą.

2. Vidiniai organai

Keista, bet kai kurių gyvūnų reprodukcinės, nervų ir virškinamosios sistemos yra stebėtinai populiarių patiekalų pagrindas. Galima rasti visą sąrašą patiekalų, į kuriuos dedama karvių ir avių skrandžių, žarnų ir net sėklidžių. Svarbiausia, kad tokios gyvūnų kūno dalys būtų tinkamai išvalytos ir paruoštos – tada drąsiam valgytojui tai gali pasirodyti tikrai skanu ir rekomenduotina. Teigiama, kad su duonos trupiniais paruoštos ėriukų ir marinuotos bulių sėklidės yra labai populiarios. Europoje galima paskanauti kiaulių žarnų, ar patiekalų iš avių galvų ir žuvų akių. Dėl parazitų sukeliamų mirtinų infekcijų tam tikrų gyvūnų kūno dalių vartojimas ruošiant įvairius patiekalus pradėtas griežčiau riboti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

1. Varnos pyragas

Varnos pyragas yra tradicinis patiekalas su paukštiena (Carrion varna). Jam pagaminti gaudomos jaunos varnos, kurios vėliau kepamos aliejuje ir patiekiamos su keptomis daržovėmis. Teigiama, kad šis patiekalas veikia kaip afrodiziakas. Taip pat jį gaminant palaikomas tinkamas varnų skaičius apylinkėse. Tačiau vėl reikia prisiminti, kad šie paukščiai yra ligų platintojai.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų