REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė „Google" kuria naują „žaibišką" interneto tinklalapių turinio indeksavimo sistemą. Ji naują tinklalapių turinį į „Google" paieškos sistemos duomenų bazę įtrauks vos po kelių sekundžių nuo jų paskelbimo internete.

REKLAMA
REKLAMA

Naujoji praktiškai realiuoju laiku veikianti interneto turinio indeksavimo sistema suteiks galimybę tinklalapių - nuo didžiausių portalų iki asmeninių tinklaraščių - kūrėjams automatiškai pateikti "Google" indeksuoti naują turinį, praneša "ReadWriteWeb.com". Pasak interneto paieškos sistemų rinkos analitiko Danny Sullivano, naujoji interneto turinio indeksavimo technologija gali atversti naują "Google" paieškos puslapį.

REKLAMA

Apie "Google" kuriamą naują "žaibiško" indeksavimo technologiją, paremtą "PubSubHubbub (PuSH)" protokolu, dar pernai pranešė bendrovės atstovas Brettas Slatkinas. Pasak jo, šį protokolą bus galima naudoti interneto turiniui indeksuoti vietoj standartinio nuorodų skenavimo pasitelkus po internetą klaidžiojančius paieškų sistemų robotus (web crawlers).

Neseniai Kalifornijoje vykusioje konferencijoje "Search Marketing Expo" "Google" vyresnysis produktų vadybininkas Dylanas Casey pranešė, kad bendrovė planuoja netrukus paskelbti, kaip interneto svetainių savininkai galėtų dalyvauti naujas turinio indeksavimo galimybes siūlančioje programoje.

REKLAMA
REKLAMA

Pradėjus naudoti naują indeksavimo technologiją, "Google" pasiūlys šią sistemą įsidiegti visoms ja suinteresuotoms interneto svetainėms. Naudojant "PuSH" protokolą visas viešai paskelbtas naujas tinklalapių turinys bus įtraukiamas į "Google" paieškos indeksą beveik žaibiškai - per kelias sekundes. Šios technologijoss sparta lyginama su populiariu RSS protokolu.

Be to, "PuSH" protokolas suteiks galimybę paslaugų, leidžiančių jų vartotojams užsisakyti interneto svetainių turinio atnaujinimus, teikėjams gauti naują turinį praktiškai realiuoju laiku. Užuot reguliariai siuntus į svetaines turinio atnaujinimo užklausas, kaip dabar, naudojant "PuSH" bus galima automatiškai gauti bet kokio pobūdžio naują turinį iškart po jo paskelbimo.

Pasak analitikų, naujoji tinklalapių indeksavimo sistema bus naudinga ne tik pačiai "Google", bet ir nedidelių internetinių leidinių leidėjams. Dabar "Google" paieškos robotai kai kurias nedideles svetaines aplanko ne dažniau, nei kartą per savaitę. "PuSH" protokolas leis "Google" žaibiškai įtraukti tokių svetainių turinį į savo indeksą, taip atimdamas iš didelių svetainių spartaus turinio indeksavimo pranašumą. Pabrėžiama, kad "PuSH" yra atviras protokolas, ir bus prieinamas  ne tik "Google", bet ir jos konkurentams interneto paieškos rinkoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų