• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors planšetinių kompiuterių rinkos augimas sulėtės dėl prisisotinimo ir naujo pavojaus planšetofonų pavidalu atsiradimo, tai visiškai nereiškia, kad klasikiniai asmeniniai kompiuteriai galės atsirevanšuoti. Bent jau IDC ekspertai mano, kad šiemet jų pardavimai kris 9,7%. Mažėjimas tęsis mažiausiai iki 2015 metų, tačiau vėl prasidėsiantis kuklus augimas niekada neleis pasiekti tų maksimalių apimčių, kurios buvo stebimos 2011 metais.

REKLAMA
REKLAMA

Analitikai iš IDC supranta, kad besivystančių šalių rinkos negalės palaikyti stacionarių ir nešiojamųjų kompiuterių paklausos, kadangi jų realizacijos kritimas bus toks pat akivaizdus, kaip ir išsivysčiusiose šalyse. Kinijos ekonomika pradeda buksuoti ir daugiau negali būti asmeninių kompiuterių rinkos gelbėjimosi ratu. Juo labiau, kad ir čia neapsieita be planšetinių kompiuterių ir išmaniųjų telefonų įtakos – šie mobilūs įrenginiai Kinijoje kainuoja ypač pigiai.

REKLAMA

2014 metais asmeninių kompiuterių rinkos pagyvėjimą turėtų diktuoti būtinybė atnaujinti kompiuterių parką verslo segmente. Šiame pusmetyje didžiausia paskata pirkti naujus kompiuterius bus perėjimas nuo „Windows XP“ prie „Windows 7“ (juo labiau, kad „Windows XP“ palaikymas baigsis jau 2014 m. balandį), o taip pat nuolat pingantys ultraploni nešiojamieji kompiuteriai bei hibridiniai įrenginiai.

2017 metais besivystančioms rinkoms atiteks iki 62% visų pagaminamų asmeninių kompiuterių, o dabar šis rodiklis yra kiek mažesnis – 59%. Populiariausi bus nešiojamieji kompiuteriai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų