Esą taip ne tik galima patobulinti Kūčių stalo tradicijas, bet ir gauti daugiau vitaminų bei kitų naudingų medžiagų, kurios saugo kiekvieno žmogaus organizmą nuo klastingų ligų.
Sostinėje, Užupyje įsikūrusio restorano savininkas Česlovas Žemaitis savo virtuvėje ruošia vėgėlės troškinį. Šefas pasakoja, kad ši lietuviška žuvis puikiai gali pakeisti tradicinius Kūčių stalo patiekalus iš silkės.
„Pati žuvis ir jos struktūra yra įdomi tuo, kad ją galima troškinti. Nes kitos žuvys troškinamos subyra, neišlaiko troškinimo laiko, o vėgėlė turi pakankamai tamprią odą, todėl mes siūlome ją troškinti“, - kalbėjo restorano šefas Česlovas Žemaitis.
Supjaustytą ir pasūdytą vėgėlę kartu su cukinijomis šefas deda į jau verdančias bulves, po to į troškintuvą sukrauna vyšninius pomidorus, apkeptus moliūgus ir porus, dar įpila grietinėlės su vynu, keliolika minučių troškinimo ir patiekalas beveik baigtas. Anot Česlovo, kiekvienos šeimos šventinio stalo tradicijas galima tobulinti.
Išsamiau – TV3 reportaže.