108 kg 300 gramų rekordininkas – net 300 kartų didesnis už mūsų akims įprastą mėsainį. Organizatoriai juokauja, kad juo pavaišins pusę Palangos. Rekordui siekti prireikė išties įspūdingų kiekių produktų.
„80 kg jautienos per pusę su kiauliena, tada bandelės 25 kg, padažas 7 kg, salotos 4 kg, agurkai 5 kg, pomidorai 6 kg, karamelizuoti svogūnai 8 kg, brie sūris 9 kg, kiaušiniai yra 100 vnt. tai bus apie 4 kg, ir šoninės maždaug 6 kg.“, - pasakoja virtuvės šefas Donatas Pakšys.
Siekti šio rekordo mintis kilo dar per pirmąjį restoranėlio gimtadienį, o įtemptas pasiruošimas užtruko net tris savaites. Virėjai patys minkė tešlą rankomis, o vėliau kepė milžiniškas bandeles, suko galvą, kaip iškepti didžiulius maltos mėsos luitus.
Šiandien mėsainio kalno statymas užtruko daugiau nei valandą. Kaip ir privaloma, ant bandelės pagrindo virėjai tepė litrus padažo, dėliojo daržoves, keptą mėsą ir kaskart vis labiau drebėjo širdis: kad tik mėsainis nesugriūtų. O ir svarstyklės kad atlaikytų tikrą milžiną. Uždėjus paskutinę bandelės puselę, visi lengviau atsiduso: šalies rekordas pagerintas.