Šakšukai reikės:
- Svogūno
- Kelių česnako skilelių
- Poros didesnių pomidorų
- Raudonosios paprikos
- 5 kiaušinių
- 150 gr. feta sūrio
- Šviežių bazilikų ar kitų žolelių
- Čili miltelių
- Šaukštelio paprikos miltelių
- Šaukšto pomidorų padažo
- Šaukštelio rudojo cukraus
- Druskos, pipirų
Šakšukos gaminimo eiga
Pirmiausia, susmulkintą svogūną ir česnakus lengvai apkepinkite keptuvėje. Kol daržovės kepa, supjaustykite paprikas bei pomidorus (galima naudoti konservuotus) ir suberkite troškintis kartu su jau kepančiais svogūnais bei česnakais. Jei mėgstate aštriau, galite pakepinti ir čili pipirą.
Besitroškinančias keptuvėje daržoves pagardinkite druska, pipirais, džiovintomis žolelėmis, čili pipirais, paprikos milteliais, šaukštu pomidorų padažo ir žiupsneliu rudojo cukraus. Cukrus itin dera su pomidorais ir padeda šiek tiek sušvelninti jų rūgštų skonį.
Į vis dar besitroškinančią masę įmuškite kiaušinius. Svarbu šauktu suformuoti atskiras duobutes, į kurias įliesite kiaušinius. Sumažinkite ugnį, uždenkite keptuvę dangčiu ir palaukite, kol kiaušinio baltymas taps baltas.
Iškepus šakšukai, keptuvę nuimkite nuo ugnies ir tiesiai į ją pabarstykite fetos sūrio, šviežaus baziliko ir šiek tiek pipirų. Patiekalą galite valgyti kabindami jį pasirinkta duona. Skanaus!
Visą patiekalo gaminimo eigą pamatykite aukščiau esančiame vaizdo įraše.
Laidą „Kotrynos burtai“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 10:30 val. per TV3 televiziją.
VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:
Straipsnis parengtas pagal TV3 televizijos laidą „Kotrynos burtai“.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!