REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujasis Registrų centro vadovas Saulius Urbanavičius sako norintis atkurti įmonės reputaciją ir žada savo pavyzdžiu sieti įmonės skaidrumo ir efektyvumo.

Naujasis Registrų centro vadovas Saulius Urbanavičius sako norintis atkurti įmonės reputaciją ir žada savo pavyzdžiu sieti įmonės skaidrumo ir efektyvumo.

REKLAMA

Buvęs Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vadovas, nuo antradienio pradėjęs vadovauti Registrų centrui teigia, kad įmonės teikiamos paslaugos turi tapti kokybiškos, patikimos ir, tikėtina, pigesnės.

„Galiu užtikrintai pasakyti, kad savo asmeniniu pavyzdžiu reikalausiu iš žmonių pirmiausiai skaidrios veiklos, kuri užtikrintų visų Registrų centro turimų sistemų ir viso valstybės ūkio vystymą taip, kad tai būtų patikima ir patogu vartotojui, klientui. Kalbant apie ilgalaikes vizijas, sieksiu, kad patikima ir skaidria veikla įmonė taptų lyderiaujančia ir prisidėtų prie valstybės ir šalies ekonomikos raidos. Tai yra pagrindinis mūsų ilgalaikis uždavinys“, – antradienį BNS teigė S. Urbanavičius.

Registrų centras ne kartą yra sulaukęs kritikos dėl neskaidrių pirkimų, giminystės ryšių bei lėšų švaistimo.

„Siekius, kad nuo šiandien nebūtų nei vieno tokio atvejo. Tai yra nesuderinama ir neįmanoma, rodysiu tai savo pavyzdžiu. Aišku, kažkiek reikės vertinti, revizuoti, o jei paaiškės tokie atvejai, turėsime įvertinti ir toliau imtis veiksmų“, – sakė S. Urbanavičius.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį susisiekimo ministras Rokas Masiulis naująjį Registrų centro vadovą pristatė įmonės darbuotojas.

„Esu įsitikinęs, kad įmonėje yra daug motyvuotų ir norinčių dirbti žmonių, su kuriais rasime bendrą kalbą. Esu įsitikinęs, kad vienodai matome įmonės ateitį, todėl pirmiausiai dirbsiu su šiais žmonėmis. Jei pokyčių reikės, bus ir pokyčiai. (...) Šiandien pagal šypsenų kiekį jų buvo nedaug, bet manau, kad per kitą susitikimą šypsenų bus daugiau ir viskas bus gerai“, – kalbėjo naujasis Registrų centro direktorius.

REKLAMA

Sieks atverti duomenis

Susisiekimo ministras R. Masiulis teigė, kad naujam Registrų centro vadovui keliama užduotis išsklaidyti visas abejones dėl galbūt neskaidrios įmonės veiklos, o taip pat atverti dalį turimų duomenų visuomenei.

„Pirma, reikės atsakyti į visus klausimus dėl galimos korupcijos, kad išsklaidytume abejones. Jei iš tiesų tie dalykai egzistavo, tai reikia imtis visų teisinių priemonių, kad juos išspręstume. Antra, įmonės vedimas į atvirų duomenų rinką. Valstybė yra nusprendusi, kad tam tikri duomenys bus atviri, tad reikia valdyti kaštus. Registrų centras jau negalės iš rinkos susirinkti pinigus, prašyti kiek nori už savo paslaugas, duomenys bus duodami nemokamai, o prieš biudžetą reikės apsiginti realiais kaštais“, – antradienį BNS teigė R. Masiulis.

REKLAMA
REKLAMA

„Vadovas iš principo turės pertvarkyti organizaciją taip, kad ji dirbtų mažiausių kaštų principu, ir duomenys, jei įmanoma, net atpigtų“, – pridūrė susisiekimo ministras.

R. Masiulis teigė, kad S. Urbanavičiaus turima patirtis teisėsaugos srityje padės jam spręsti Registrų centro antikorupcinius klausimus.

„Galiu užtikrinti, kad tai, kas priklausys nuo manęs, padarysiu viską kaip įmanoma geriau ir greičiau, kad atstatytume įmonės reputaciją, kad išvengtume nesklandumų, kurie atsiliepia didžiajai daugumai valstybės piliečių, kad paslaugos būtų kokybiškos, savalaikės, patikimos ir, ko gero, ateityje ir pigesnės bei atviresnės“, – sakė S. Urbanavičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Be nuolatinio vadovo – ilgiau nei metus

Kovą antros STT vadovo kadencijos siekti atsisakęs S. Urbanavičius gegužės pabaigoje laimėjo Registrų centro vadovo konkursą. Teisininko išsilavinimą turintis S. Urbanavičius STT vadovavo nuo 2013 metų.

Registrų centras nuolatinio vadovo neturi ilgiau nei metus, po to, kai iš pareigų pasitraukė 20 metų įmonei vadovavęs Kęstutis Sabaliauskas.

Registrų centras pernai lapkritį perduotas iš Teisingumo ministerijos Susisiekimo ministerijai. Pakeisti Registrų centro priklausomumą nuspręsta , kai žiniasklaidoje pranešta, jog įmonės direktoriaus pavaduotoju paskirtas prieš aštuonerius metus iš Seimo kanclerio pareigų atleistas Gintautas Vilkelis.

REKLAMA

Gegužės pradžioje Susisiekimo ir Sveikatos apsaugos ministerijos pristatė e. sveikatos sistemos kūrimo audito rezultatus. Tuomet R. Masiulis teigė, kad sistemos kūrimo konkursai atskleidžia sistemines ydas, kai dėl glaudžių viešojo ir privataus sektoriaus ryšių pirkimai vyksta be realios konkurencijos.

Tuomet teigta, kad naujasis Registrų centras turės atlikti išsamesnį tyrimą ir nustatyti konkrečias žalas bei atsakingus asmenis. R. Masiulio teigimu, tą turės padaryti naujasis įmonės vadovas.

Registrų centras tvarko esminius valstybės informacinius išteklius – pagrindinius valstybės registrus ir informacines sistemas. Juose kaupiami šaliai svarbūs duomenys, kurių pagrindu kuriamos ir teikiamos elektroninės paslaugos.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų