REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
Tallink keltai (nuotr. SCANPIX)

Po paskutinio incidento „Tallink“ kelte „Isabelle“, kur žuvo arba buvo nužudytas 22-jų lietuvis, tautiečiai pradėjo dalintis asmeninėmis patirtimis. Žmonės negailėjo piktų žodžių apie tokias keliones keltais, kurios jiems asocijuojasi ne su ramiu poilsiu, o su beprotiškomis išgertuvėmis, agresyviai nusiteikusiais girtais asmenimis bei... vėmalais kur tik akys mato.

7

Po paskutinio incidento „Tallink“ kelte „Isabelle“, kur žuvo arba buvo nužudytas 22-jų lietuvis, tautiečiai pradėjo dalintis asmeninėmis patirtimis. Žmonės negailėjo piktų žodžių apie tokias keliones keltais, kurios jiems asocijuojasi ne su ramiu poilsiu, o su beprotiškomis išgertuvėmis, agresyviai nusiteikusiais girtais asmenimis bei... vėmalais kur tik akys mato.

REKLAMA

Tikime, kad toli gražu ne visos kelionės keltais turėtų būti „piešiamos“ tokiomis tamsiai šlykščiomis spalvomis, bet tie žmonės, kurie susisiekė su tv3.lt redakcija pateikė būtent tokį atspalvį įgaunančias patirtis.

Maža to, perskaičius daugybe komentarų po straipsniais apie įvykį kelte „Isabelle“ – tas įspūdis tik dar labiau sustiprinamas. Nors, žinoma, pasitaikė ir kitokių komentarų. Tokių, kur nieko blogo plaukiant keltai žmonės esą nepastebėjo. Tiesa, tokių komentarų - mažuma.

REKLAMA
REKLAMA

Sutemus, stengiasi likti kajutėje

Laura: „Su „Tallink“ keltais tenka pakankamai dažnai persikelti. Tikrai pritariu dėl alkoholio, nes ten jis liejasi laisvai. Tad, dažniausiai, sutemus į denį jau neinu. Teko plaukti ir švenčių laikotarpiu, tai tada išvis, sakykime, net visas keltas buvo privemtas ir sklido baisi smarvė.

REKLAMA

Kai mes plaukiame iš Helsinkio į Taliną, tai dėl ilgos kelionės dažnai liekame ten per naktį išsimiegoti. Tokiu maršrutu daugiausiai plaukia suomiai ir jie per naktį švenčia, nes jiems kelte viskas yra žymiai pigiau. Pavyzdžiui, būna eini į savo kajutę, tai daug žmonių sėdi atsidarę duris ir prisipirkę alkoholio švenčia. Jei, tarkim, einu viena ir jei sėdi vaikinai, tai kviečia užeiti, šūkauja. Pavyzdžiui anksčiau, išvažiuojant iš kelto dažnai tikrindavo ar vairuotojas – blaivus, bet jau dabar seniai niekas į tai nebežiūri.

Kitas dalykas, kai tenka keltis iš Stokholmo į Rygą. Tada dauguma jau būna lietuviai. Žinokite, kartais būna gėda už savus, nes didžioji dalis jų būna girti ir atrodo tiesiog klaikiai. Nepasakyčiau, kad lyginant su Lietuva, kelte alkoholis yra pigesnis. Kažkas tikrai net brangiau, bet alkoholis tiesiog šluojamas dėžėmis. Kai plaukėme prieš šventes, (nors šiemet plaukėme anksti, gruodžio 16 d.) mus perkant bilietus iš karto perspėjo, kad gali būti daug triukšmo. Patikėkite, tikrai triukšmo buvo daug, o kelte visur privemta. Tarkime ir ant to paties denio, išeina girti žmonės parūkyti, niekas jų nekontroliuoja, todėl ir įvyksta visokių nelaimių.“

REKLAMA
REKLAMA

Šiurpina neblaivių keleivių elgesys

Jurgita: „Perskaičiusi straipsnį apie iš kelto iškritusį lietuvį, nusprendžiau parašyti ir pasidalinti savo patirtimi. Esu ne sykį plaukusi „Tallink“ keltais. Teko plaukti su tokiais keltais kaip „Silja Festival“, „Romantika“ ir „Isabelle“, nors jie kaip keltai yra skirtingi, tačiau situacija juose yra vienoda.

Vakare situacija keltuose nėra pati linksmiausia. Linksma nebent tol, kol sėdi viduje ir žiūri renginį. Išėjus ant denio, akis bado neblaivių keleivių elgesys. Dažniausiai neatsargiai elgiasi jaunesnio amžiaus keleiviai (ir tikrai nepriklausomai nuo tautybės, Švedijos jaunimas taip pat „draugiškas“ su alkoholiu).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ne sykį yra tekę matyti, kaip nuo alkoholio apsvaigęs jaunimas nevengia ant denio pasistumdyti, kad ir juoko forma, ar labai drąsiai persisvėrus per turėklus šnekučiuotis, rūkyti (matyt dėl to, kad dėl alkoholio ir siūbavimo sunku išsilaikyti ant kojų neatsirėmus). Nieko keisto, kad nutinka nelaimės, nes keleiviai patys savęs nesaugo.

Apie alkoholio kainas mažai ką galiu pasakyti, nes nepamenu kokios tiksliai jos buvo. Bet tikrai nebuvo labai didelės. Prie baro buvo galima nusipirkti kokteilių už kelis eurus, stipresni gėrimai kainavo brangiau, bet kainos labai panašios kaip ir pas mus klubuose, baruose. Tik labai stebino vaizdas prie kelte esančios parduotuvės. Didžiulė eilė žmonių laukdavo kada atsidarys parduotuvėje alkoholio skyrius ir jam atidarius, visi kaip pasiutę ten lėkdavo. Tikslios butelio kainos parduotuvėje nepamenu, bet kaina buvo didesnė nei įprastoje miesto parduotuvėje (kaip ir daugelis prekių).

REKLAMA

Tačiau, kad ir kokios būtų alkoholio kainos, nemanau, kad pamatytumėme kelte mažiau apsvaigusių keleivių. Sakau taip, nes kiek yra tekę bendrauti su kitais keleiviais, dauguma jų, turi pasirūpinę alkoholio dar prieš kelionę. Kiek teko keliauti šiais keltais, nei sykio nebuvo patikrintas bagažas, jei labai būčiau norėjusi, būčiau galėjusi įsinešti alkoholio, kiek tik būčiau pajėgusi panešti.“

Išgėrę tampa „betmenais“

Trumpą, bet labai konkrečią versiją pateikė tv3.lt skaitytojas Mindaugas: „Labai gaila žmonių, bet visų pirma nesaikingas alkoholio vartojimas ir sukelia visas ten esamas problemas!!!

Ne pirmus metus naudojuosi keltų paslaugomis ir kiekvieną kartą vis atsiranda išgėrusių „betmenų“, kurie išskleidžia sparnus tik išgėrę alkoholio!

Daug žinau žmonių patekusių į juodus sąrašus dėl išgertuvių!!! Jie gali kaltinti tik save! Liūdna dėl nelaimės, bet mes patys iš dalies esame kalti... užuojauta...“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų