REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
Po paviešintos šuns egzekucijos – tarnybų pasiteisinimas ir faktai

Ketvirtadienį socialiniame tinkle „Facebook“ ėmė plisti pasipiktinimas dėl kraupaus Vilniaus savivaldybės įmonės „Grinda“ darbuotojų elgesio su beglobiu šunimi. Nepraėjus nė parai „Grinda“ pateikė ir savo įvykių versiją.

10

Ketvirtadienį socialiniame tinkle „Facebook“ ėmė plisti pasipiktinimas dėl kraupaus Vilniaus savivaldybės įmonės „Grinda“ darbuotojų elgesio su beglobiu šunimi. Nepraėjus nė parai „Grinda“ pateikė ir savo įvykių versiją.

REKLAMA

Piliečių siaubas

Moteris vienoje iš socialinio tinklo grupių rašė apie juodą šunelį, kurį suradę laiptinėje Vilniaus savivaldybės įmonė „Grinda“ darbuotojai jį išsivežė. Tiesa, moteris rašė pasibaisėjusi, kai pamatė, kad šunelis tiesiog tempiamas laiptais žemyn, daužantis jo kūnui į laiptus. Pasak jos, šunelis gailiai cypė ir dejavo.

Tokio elgesio sukrėsta moteris savo pastebėjimais pasidalino su socialinio tinklo vartotojais. Žmonės neliko abejingi ir dalinosi žinia, pykčio kupinomis žinutėmis. Visgi, ne vienas atkreipė dėmesį, kad žmonės dažniausi tik piktinasi, bet patys veiksmų nesiima.

REKLAMA
REKLAMA

Šunelio sugavimo egzekuciją mačiusi moteris socialiniame tinkle pasidalino ir baisioms kruvinų laiptų nuotraukomis, kurios, esą, ir buvo padarytos iškart po šunelio sugavimo.

REKLAMA

„Grindos“ versija

Penktadienį prieš pietus Vilniaus savivaldybės įmonė „Grinda“ atsiuntė medžiagą apie Vilniaus mieste pagauto šuniuko būklę.

„Šiuo metu jis jaučiasi gerai, tačiau nuodugni veterinarijos gydytojų apžiūra parodė, kad šuo iki šiol buvo kankinamas ir netgi apšaudytas. Tikimės, kad ši informacija bus aktuali ir Jūsų skaitytojams bei žiūrovams“, - rašoma „Grindos“ laiške.

Kad pagrįstų savo žodžius, įstaiga taip pat viešina ir sugauto šuniuko nuotrauką, darytą šiandien ryte Vilniaus gyvūnų globos namuose, vaizdo įrašą apie gyvūną, veterinarijos klinikos gydytojų išrašą bei rentgeno nuotraukas ir gyventojų prašymus sugauti beglobį gyvūną.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat pateikiamas ir visas pasakojimas, kokia situacija buvo su šunimi, kurį atvykta gaudyti.

„ Ką atskleidė beglobio šuns sugavimas?. Visuomenę sujaudino juodo šunelio sugavimo lapkričio 2 d. Vilniuje Fabijoniškių rajone istorija. Vieni gyventojai piktinosi, kad „Grindos“ darbuotojai beveik pusę metų nesugebėjo pagauti vieno šuns, kiti pasipiktino šuns sugavimui panaudotais metodais.

Vilniaus gyvūnų globos namų darbuotojai pranešimą apie Fabijoniškėse bėgiojusį beglobį šunį pirmą kartą gavo dar gegužės 3 dieną. Gaudyti šio šuns buvo vykta beveik 40 kartų, tačiau šuo nuolat pasprukdavo, o nusiskundimų iš gyventojų iki vakar dienos sulaukta daugiau nei 30 kartų. Šuo gąsdindavo praeivius prie jų pribėgdamas ir aplodamas. Prisivilioti jį maistu nepavykdavo, todėl pagalbos buvo kreiptasi į gyventojus su prašymu šunį įvilioti į uždarą erdvę, iš kurios jis negalėtų pasprukti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lapkričio 2 dienos popietę buvo gautas Žadeikos g. gyvenančio vilnietės pranešimas, kad jai pavyko keturkojį įvilioti į namo laiptinę. Bendrovės darbuotojai, vadovaudamiesi „Darbuotojo, dirbančio su gyvūnais, darbuotojų saugos ir sveikatos instrukcijomis“ pirmiausia privalo apsaugoti savo ir aplinkui esančių asmenų sveikatą, todėl šunis gaudofiksuojamu standžiu pavadžiu bei saugiai patalpina jį į automašiną. Užspeistas į kampą šuo puolė mūsų darbuotojus, o šie panaudojo fiksuojantį standų pavadį, koks yra naudojamas visame pasaulyje. Tokia įranga paprastai padeda išvengti sužalojimų, tačiau besiblaškydamas šuo įsikando liežuvį.

REKLAMA

Tai patvirtina ir nepriklausomų veterinarų, kurie po sugavimo apžiūrėjo šunį, oficialios išvados. Nuodugni apžiūra veterinarijos gydykloje „Vetpulsas“. Tyrimas rentgeno aparatu parodė, kad jokių išorinių sužeidimų, atsiradusių jo sugavimo metu nerasta, vidinių sužalojimų – sumušimų, kaulų lūžių ar trachėjos pažeidimų – taip pat nėra. Visgi apžiūrą atlikusi veterinarijos gydytoja Aušra Skinder rentgeno nuotraukose pastebėjo, kad šuns kūne yra šratų. Tikėtina, kad gyvūnas jau anksčiau buvo apšaudytas pneumatiniu ginklu. Šratai nebuvo pašalinti, kadangi jo gyvybei pavojaus nekelia, o šratų įėjimo žymės seniai užgijusios.

Šiuo metu bendrovėje aiškinamės visas vakar dienos įvykių aplinkybes. Jei bus nustatyta, kad darbuotojai su gyvūnu elgėsi netinkamai, bus reaguojama pagal visas bendrovėje „Grinda“ galiojančias taisykles. Nerimauti dėl šuns sveikatos būklės pagrindo nėra – jis jaučiasi gerai, pradeda bendrauti su mūsų darbuotojais. Tikimės, kad Vilniaus gyvūnų globos namai yra tik laikina juodojo šuns užuovėja, ir jau po dviejų savaičių, pasibaigus karantinui, jis galės iškeliauti pas savo nuolatinius globėjus, kurie galės jam užtikrinti puikias gyvenimo sąlygas ir tinkamai juo rūpinsis.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų