REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Siekiant nuimti įtampą visuomenėje dėl Seimo narės Gretos Kildišienės automobilio ir ryšių su „Agrokoncernu“, išperkamosios nuomos sutartis turėtų būti paviešinta, mano Seimo vicepirmininkė „valstietė“ Rima Baškienė.

Siekiant nuimti įtampą visuomenėje dėl Seimo narės Gretos Kildišienės automobilio ir ryšių su „Agrokoncernu“, išperkamosios nuomos sutartis turėtų būti paviešinta, mano Seimo vicepirmininkė „valstietė“ Rima Baškienė.

REKLAMA

„Manau, kad tai neturėtų būti jau paslaptimi. Manau, kad reikia nuimti įtampą ir leisti visiems pamatyti, kad tikrai nieko nusikalstamo šioje veikloje nėra, kad buvo sutartys, kad buvo bankiniai pavedimai padaryti“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė ji.

R.Baškienė teigė, kad Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas bei „Agrokoncerno“ akcininkas Ramūnas Karbauskis jai, premjerui Sauliui Skverneliui ir Seimo pirmininkui Viktorui Pranckiečiui parodė sutartį, pagal kurią G.Kildišienės motina Vladislava Mikalauskienė išperkamąja nuoma buvo įsigijusi automobilį „Range Rover“ iš „Agrokoncerno“. Šia mašina naudojosi Seimo narė G.Kildišienė.

„Aš mačiau lizingo sutartį, ir šioje sutartyje pakankamai aiškiai fiksuojamos datos – 2016 metų vasaris. Aišku, neperskaičiau visos sutarties delikačiai, bet mačiau, kad tai oficiali sutartis, yra antspaudai ir parašai. Ir dar kasmane labai džiugino, kad yra bankiniai pavedimai“, – tvirtino R.Baškienė ir pabrėžė, kad už lizinguojamą mašiną mokėta sistemingai po 1 tūkst. eurų per mėnesį.

REKLAMA
REKLAMA

Jokių klausimų nekėlė

Pasak Seimo vicepirmininkės, sutartį R.Karbauskis parodė jų paprašytas. Anksčiau jis yra minėjęs, kad jos viešinti jokiu būdu negali, nes tai pažeistų įstatymus, ginančius privačius sandorius.

REKLAMA

„Parodė, kad mes kaip kolegos paprašėme. Tikiu, Ramūnu Karbauskiu ir pasitikiu, ir tai, ką jis sako, tikrai žinau, kad sako tiesą. Jis pats sako, kad pašalinti abejonės štai yra sutartys ir jas galite pamatyti. Tas sutartis matė ir premjeras, ir Seimo pirmininkas, ir aš mačiau“, – pasakojo R.Baškienė.

Paklausta, ar jai nekilo abejonių, kaip buvusi darželio auklėtoja galėjo įsigyti brangų visureigį, politikė tvirtino tokio klausimo sau nekėlusi.

Kaip paveiks partiją

„Kas gali paneigti, kad tai buvo kiti finansavimo šaltiniai, galbūt žmogus turėjo palikimą, galbūt buvo susitaupęs, man tai nebuvo svarbu. Tai žmogaus apsisprendimas, galbūt jo gyvenimo svajonė buvo tokia. Nesiimu nei pati sau to klausimo kelti, nei dėl jo diskutuoti“, – kalbėjo R.Baškienė.

REKLAMA
REKLAMA

Klausiama, kaip kilęs skandalas atsilieps partijai ir kokias ji matanti išeitis, R.Baškienė tvirtino, jog su laiku situaciją išspręs „gyvenimas ir geri darbai, kuriuos daro ir R.Karbauskis, ir, labai tikiu, G.Kildišienė kaip Seimo narė, labai uoliai besistengianti gilintis į situaciją“.

„Mes po tam tikro laiko įsitikinsime, kad visa tai buvo praeitis, kad visiems kitiems reikia labai atsakingai pagalvoti apie kiekvieną savo veiksmą, kad jis nesukeltų nė menkiausios abejonės “, – kalbėjo R.Baškienė.

Klausiama, ar kilusio skandalo kontekste G.Kildišienei nederėtų atsisakyti komandiruotės į JAV, R.Baškienė sakė, kad ne pati parlamentarė pasirinko šią kelionę į Niujorką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Yra delegacija, į tą delegaciją įeina keturi Seimo nariai, šioje delegacijoje yra dvi naujos Seimo narės, G.Kidišienė ir A.Noreikienė, yra Rokas Žilinskas, (vadovas) Gediminas Kirkilas. Kai vadovas negalėjo, jis pasiūlė važiuoti savo pavaduotojai delegacijoje, G.Kildišienei. Šiame kontekste buvo pageidaujama kvietime, kad tai būtų moteris“, – tvirtino R.Baškienė.

Pranešė apie automobilio nuomos kainą

Ilgametė parlamentarė R.Baškienė taip pat sulaukė klausimo, kodėl būtent ji buvo pasirinkta gesinti kilusiam skandalui ir žiniasklaidai pranešė apie automobilio nuomos kainą, kitas detales, o ne pats R.Karbauskis ir G.Kildišienė.

„Aš tikiu, kad šitoks dėmesys žiniasklaidos jai buvo netikėtas. Kaip jaunam politikui tai nėra lengva. Aš dabar bandau paaiškinti iš savo pozicijos ir nuoširdžiai manau, kad ji pati išsakys savo pastebėjimus arba matymus“, – atsakė Seimo pirmininko pirmoji pavaduotoja.

Savaitgalį R.Karbauskis patvirtino, kad G.Kildišienė naudojasi jo valdomo „Agrokoncerno“ automobiliu. Tiek G.Kildišienė, tiek R.Karbauskis tvirtino, kad automobilio išperkamosios nuomos sutartis sudaryta su artimu politikės giminaičiu, kuris jai leidžia naudotis transporto priemone. Kilus rezonansui visuomenėje dėl Seimo narės ryšių su „Agrokoncernu“ ir galimų neteisėtų pajamų, G.Kildišienė pranešė, kad jos giminaitis nutraukia išperkamosios nuomos sutartį, o ji įsigis nuosavą automobilį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų