REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tik 12 iš 140 dabartinių Seimo narių nemėgins ir vėl pelnyti rinkėjų pasitikėjimo ir siekti naujo Seimo nario mandato, rodo penktadienį paskelbti 2012 m. Seimo rinkimų kandidatų sąrašai.

REKLAMA
REKLAMA

Dar kartą į Seimą patekti nebebandys Asta Baukutė, Jonas Jagminas, Česlovas Juršėnas, Donalda Meiželytė, Konstantas Ramelis, Rūta Rutkelytė, Aleksandras Sacharukas, Rimantas Smetona, Jonas Stanevičius, Česlovas Vytautas Stankevičius, Inga Valinskienė ir Mantas Varaška.

REKLAMA

Bent vienas dabartinis Seimo narys yra net 13 partijų ir vienos koalicijos sąrašuose. Iš viso rinkimuose dalyvaus 17 partijų ir viena partijų koalicija.

Iš 14 dabartinės Vyriausybės ministrų tapti Seimo nariais sieks net 10 - krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė, sveikatos apsaugos ministras Raimundas Šukys, susisiekimo ministras Eligijus Masiulis, švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius, teisingumo ministras Remigijus Šimašius, žemės ūkio ministras Kazys Starkevičius, vidaus reikalų ministras Artūras Melianas, užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis, aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas ir socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas, taip pat Premjeras Andrius Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

Į Seimą iš ministrų nekandidatuos kultūros ministras Arūnas Gelūnas, finansų ministrė Ingrida Šimonytė, energetikos ministras Arvydas Sekmokas, ūkio ministras Rimantas Žylius.

Iš 14 Lietuvos europarlamentarų Seimo nario mandato sieks keturi - socialdemokratai Vilija Blinkevičiūtė ir Zigmantas Balčytis, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovas Valdemaras Tomaševskis bei Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas. Europarlamentarui Rolandui Paksui kelią į Seimą užkirto Konstitucinis Teismas.

Iš penkių didžiųjų Lietuvos miestų merų į Seimą patekti sieks du - Vilniaus meras Artūras Zuokas, iškeltas „Sąjungos Taip“, ir Panevėžio meras Vitalijus Satkevičius, išsikėlęs pats.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Daugiausia, po 17, kandidatų varžysis sostinės Fabijoniškių ir Karoliniškių bei Kauno Šilainių ir Kalniečių vienmandatėse apygardose.

Tik po 11 kandidatų varžysis Šakių, Jurbarko, Akmenės-Joniškio, Plungės-Rietavo ir Šilutės-Pagėgių vienmandatėse rinkimų apygardose.

Senamiesčio rinkimų apygardoje kausis net 5 Seimo nariai - konservatorius Arvydas Anušauskas, socialdemokratė Marija Aušrinė Pavilionienė, Liberalų sąjūdžio atstovas Petras Auštrevičius, su koalicija „Už Lietuvą Lietuvoje“ einantis Gintaras Songaila ir „Sąjungos Taip“ kandidatė Agnė Zuokienė.

REKLAMA

Fabijoniškių rinkimų apygardoje rungsis keturi parlamentarai - liberalcentristas Raimondas Šukys, „tvarkietis“ Dailis Alfonsas Barakauskas, liberalė Dalia Kuodytė ir „Sąjungos Taip“ atstovas Žilvinas Šilgalis. Taip pat čia varžysis buvęs ūkio ministras konservatorius Dainius Kreivys, buvęs Seimo Pirmininkas, dabar „darbietis“ Artūras Paulauskas.

Trys parlamentarai rungsis Justiniškių apygardoje - švietimo ir mokslo ministras liberalas Gintaras Steponavičius, tautininkas Kazimieras Uoka ir „krikščionis“ Vidmantas Žiemelis.

REKLAMA

Šeškinės rinkimų apygardoje kovos užsienio reikalų ministras A. Ažubalis, su „Sąjunga Taip“ eiti į rinkimus nusprendęs Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininkas Ligitas Kernagis, Seimo Socialdemokratų frakcijos narys Algirdas Sysas.

Naujamiesčio rinkimų apygardoje „Drąsos kelio“ lyderė Neringa Venckienė mes iššūkį Seimo Pirmininkei Irenai Degutienei, šioje apygardoje kandidatuoja ir Seimo narys liberalcentristas Vytautas Bogušis.

Naujosios Vilnios rinkimų apygardoje konkuruos vidaus reikalų ministras A. Melianas, partijos „Socialistinis liaudies frontas“ pirmininkas Algirdas Paleckis ir konservatorius Emanuelis Zingeris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Justiniškių rinkimų apygardoje konkuruos buvęs Premjeras socialdemokratas Gediminas Kirkilas, Seimo narys, į rinkimus einantis su koalicija „Už Lietuvą Lietuvoje“ Gediminas Navaitis ir konservatorių frakcijos Seime atstovas Paulius Saudargas.

Žirmūnų rinkimų apygardoje varžysis du esami Seimo nariai - socialdemokratas Vytenis Andriukaitis ir konservatorė Vilija Aleknaitė-Abramikienė. Tokia pati situacija ir Antakalnio rinkimų apygardoje, kur su konservatorių lyderiu A. Kubiliumi varžysis buvusi konservatorė Aurelija Stancikienė, į rinkimus einanti su „Drąsos kelio“ partija.

REKLAMA

Iš viso Vilniuje vienmandatėse apygardose Seimo mandato sieks net 26 dabartiniai parlamentarai.

Nemažai esamų Seimo narių susirungs ir Kaune. Šilainių rinkimų apygardoje konkuruos socialdemokratė Birutė Vėsaitė ir konservatorius Rimantas Jonas Dagys, Centro rinkimų apygardoje - „darbietis“ Mečislovas Zasčiurinskas ir konservatorė Vincė Vaidevutė Margevičienė, Žaliakalnio rinkimų apygardoje - liberalė Dalia Teišerskytė bei konservatorė krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė, Dainavos rinkimų apygardoje kovos liberalas Erikas Tamašauskas ir „Drąsos kelio“ atstovas, buvęs konservatorius Saulius Stoma, Panemunės rinkimų apygardoje - „tvarkietis“ Rimas Antanas Ručys ir konservatorė Vida Marija Čigriejienė.

REKLAMA

Klaipėdoje, Baltijos rinkimų apygardoje, susirungs trys parlamentarai - socialdemokratė Irena Šiaulienė, konservatorius Evaldas Jurkevičius ir liberalcentristas Andrius Burba. Pajūrio rinkimų apygardoje varžysis konservatorius Pranas Žeimys ir buvęs vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis, Danės - konservatorius Naglis Puteikis ir buvęs Klaipėdos meras liberalcentristas Rimantas Taraškevičius.

Aušros rinkimų apygardoje konkuruos socialdemokratas Edvardas Žakaris ir konservatorius Egidijus Vareikis, Dainų rinkimų apygardoje - socialdemokratas Valerijus Simulikas ir „tvarkietis“ Valentinas Mazuronis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vakarinėje rinkimų apygardoje varžysis konservatorius Vitas Matuzas ir liberalcentristė Arūnė Stirblytė, Aukštaitijos rinkimų apygardoje - konservatorius Petras Luomanas ir aplinkos apsaugos ministras liberalcentristas Gediminas Kazlauskas.

Marijampolės rinkimų apygardoje varžysis trys parlamentarai - su „Drąsos keliu“ į rinkimus einantis Jonas Ramonas, socialdemokratas Albinas Mitrulevičius ir konservatorius Arvydas Vidžiūnas. Alytaus rinkimų apygardoje konkuruos darbietis Kęstutis Daukšys ir socialdemokratas Julius Sabatauskas.

REKLAMA

Gargžduose konkuruos konservatorė Agnė Bilotaitė ir „tvarkietis“ Petras Gražulis. Šilutės-Pagėgių rinkimų apygardoje varžysis „tvarkietis“ Kęstas Komskis, konservatorius, buvęs olimpinių žaidynių medalininkas Edvinas Krungolcas ir buvęs Seimo Pirmininkas liberalcentristas Arūnas Valinskas. Tauragės rinkimų apygardoje kovos konservatorius Stasys Šedbaras ir „tvarkietis“ Egidijus Klumbys.

Zarasų-Visagino rinkimų apygardoje varžysis „tvarkietis“ Algimantas Dumbrava ir konservatorius Rokas Žilinskas. Molėtų-Švenčionių rinkimų apygardoje taip pat varžysis du parlamentarai - frakcijos „Taip“ kandidatė Zita Užlytė ir konservatorius Valentinas Stundys. Ukmergės rinkimų apygardoje - „tvarkietis“ Julius Veselka ir „darbietė“ Loreta Graužinienė, Varėnos-Eišiškių rinkimų apygardoje - „Sąjungos Taip“ atstovas Vytautas Kurpuvesas ir liberalas Algis Kašėta.

REKLAMA

Kaišiadorių-Elektrėnų rinkimų apygardoje konkuruos socialdemokratas Bronius Bradauskas ir Prezidento Algirdo Mykolo Brazausko našlė, Demokratinės darbo ir vienybės partijos pirmininkė Kristina Brazauskienė. Jurbarko rinkimų apygardoje kovos socialdemokratas Bronius Pauža, konservatorius, A. Kubiliaus patarėjas Virgis Valentinavičius ir „tvarkietis“ Andrius Mazuronis. Kauno-Kėdainių rinkimų apygardoje konservatorius Justinas Urbanavičius varžysis su „darbiečiu“ Vydu Gedvilu.

Seime neabejotinai bus bent šeši nauji nariai: nė vienas dabartinis Seimo narys nekandidatuos Skuodo-Mažeikių rinkimų apygardoje, Pakruojo-Joniškio rinkimų apygardoje (čia kandidatuos buvęs Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos vadovas Vitalijus Gailius), Ignalinos-Švenčionių rinkimų apygardoje, Širvintų-Vilniaus rinkimų apygardoje, Lazdijų-Druskininkų rinkimų apygardoje ir Prienų-Birštono rinkimų apygardoje.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų