REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuva kitais metais dalyvaus pasaulinėje parodoje, kuri vyks Pietų Korėjoje. Parodos „Expo 2012“ tema – „Gyvieji vandenynai ir pakrantės“.

REKLAMA
REKLAMA

Apie tai, ką matys lankytojai Lietuvos paviljone, pasakojama LTV „Panorama“ reportaže.

Parodos, kurioje dalyvaus 107 valstybės, tema – „Gyvieji vandenynai ir pakrantės“. Šalys demonstruos savo pasiekimus saugant gamtos išteklius, pažangiausias jūros išteklių panaudojimo technologijas, vandenynų ir jūrų pakrantėse gyvenančių tautų kultūrą.

REKLAMA

Lietuva lankytojus vilios savo brangakmeniu – gintaru. Šiandien pristatytas mini paviljonas, į kurį įėjusieji gali užuosti gintaro kvapą ir pasijusti lyg gintaro inkliuzas.

„Viršuje mes planuojam daryti tokias kaip panoramines skyles – žmogus, pasilipęs ant tam tikros pakylos, matys Lietuvos vaizdą 360 laipsnių kampu“, – apie originalią paviljono idėją pasakojo Aplinkos ministerijos vyriausioji specialistė Sandra Burbienė.

REKLAMA
REKLAMA

Talismanas, kviesiantis lankytojus į paviljoną, – žmogaus iš Juodkrantės gintaro lobio kopija. Pasak organizatorių, Lietuvos ekspozicijai įrengti ir išlaikyti Pietų Korėjoje reikėtų daugiau nei 4 mln. litų, tai keliais milijonais mažiau nei išleista ankstesnėms pasaulinėms parodoms.

Gintaras tik kabliukas – tai detalė, kuri turi atkreipti lankytojų dėmesį, sudominti juos užsukti. O daugiau, kaip ir visose parodose, bus rodomi filmai apie mūsų valstybę, organizuojama daug renginių. Pavyzdžiui, Turizmo departamentas turi visą programą, Žemės ūkio ir Susisiekimo ministerija taip pat turi planų“, – pasakojo Lietuvos ekspozicijos „Expo 2012“ generalinis komisaras Romas Jankauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak komisaro, Expo 2012 savo produktus,   reprezentuojančius Lietuvą, pristatys kelios šalies įmonės, kurios kartu yra ir parodos rėmėjai.

„Džiugu, kad galime pasauliui parodyti kokybišką, nuo senovės žinomą savo produktą. Šanchajaus parodoje mūsų produktas buvo kaip suvenyrinis gėrimas, juo prekiavo prekybininkai, kurie atstovavo Lietuvą. Išties prekyba likome patenkinti“, – apie sėkmingą prekybą midumi kalbėjo UAB „Lietuviškas midus“ direktorius Egidijus Valiukevičius.

„Prekybos klausimas yra derinamas – ieškome bendrų partnerių, nes vieniems to imtis per   brangu. Galvojame apie produkto patobulinimą: į tą pačią dėžutę „Gintaro kelias“ planuojame pridėti gintaro suvenyrų – raktų pakabučių ,veidrodėlių ir kitų smulkmenų“, – planus dėstė saldainių gamintojo UAB „Rūta“ direktoriaus pavaduotoja Neringa Vaitkutė.

Pasaulinė paroda Pietų Korėjoje prasidės nuo gegužės 12 dienos ir vyks tris mėnesius. Organizatoriai tikisi, kad Lietuvos paviljoną aplankys maždaug milijonas žmonių.

Salomėja PRANAITIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų