REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto vicepirmininkas Vitas Matuzas kreipėsi į Vyriausiąją rinkimų bei Vyriausiąją tarnybinės etikos komisijas, prašydamas ištirti, ar Panevėžio meras, vietos socialdemokratų lyderis Povilas Vadopolas teisėtai priėmė ir išleido stambią pinigų sumą.

REKLAMA
REKLAMA

Kreiptis į šias institucijas politiką paskatino „Lietuvos žinių" straipsnis „Atominis imunitetas", kuriame teigiama: „Teismo metu paaiškėjo viena pikantiška detalė. Miesto socialdemokratų lyderis, tuometinis Panevėžio vicemeras Povilas Vadopolas gavo iš A. Vavilovo 100 tūkst. litų. Jo aiškinimu - kaip kompensaciją už užmūrytą langą socialdemokratų būstinėje (...). Nors langas sustabdžius statybas taip ir liko neužmūrytas, pinigus socialdemokratai ne tik gavo, bet ir sėkmingai išleido".

REKLAMA

V. Matuzo teigimu, kompetentingos institucijos turėtų nustatyti, ar straipsnyje minimi faktai atitinka tikrovę. Jeigu taip, tuomet turėtų būti išaiškinta, ar politikai bei partijos turi teisę gauti lėšas kaip "kompensacijas" už kokius nors neatliktus darbus ar veiksmus.

„Manau, visiems rinkėjams ir pačiai partijai pravartu žinoti, ar tokie sandoriai yra teisėti, neprieštarauja galiojantiems įstatymams, ar juos vykdant nepažeidžiami viešųjų ir privačiųjų interesų derinimo reikalavimai", - sakė V. Matuzas.

Jis visiškai pritaria Prezidentės bei Vyriausybės pozicijai, kad kova su korupcija viešojoje tarnyboje yra prioritetinis uždavinys. Tad ir šiuo atveju, parlamentaro nuomone, turėtų būti išsklaidytos abejonės dėl publikacijoje pateiktų faktų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų