REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasnigo ir prasidėjo: avarijos ir nelaimės – kaip iš gausybės rago

papildyta 16.21 val.

Lietuvoje antradienį iškritęs gausus sniegas pridarė daugybę problemų – lūžo medžiai, krito elektros stulpai, taip pat įvyko daugybė nelaimių kelyje.

Lietuvoje antradienį iškritęs gausus sniegas pridarė daugybę problemų – lūžo medžiai, krito elektros stulpai, taip pat įvyko daugybė nelaimių kelyje.

REKLAMA

Socialiniuose tinkluose vairuotojai jau iš pat ryto dalijosi informacija apie nutikusius eismo įvykius kelyje, taip pat vietas, kur pravažiuoti gali būt itin sudėtinga dėl užvirtusių medžių, šakų. 

Štai sostinėje, važiuojant Žaliųjų ežerų gatve link Balsių, ant kelio buvo nuvirtę ne tik medžiai, bet ir prilaužyta daugybė šakų. Panaši situacija nutiko ir važiuojant nuo Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos link Rokantiškių. 

Pietrytinėje Vilniaus miesto dalyje, keliaujant Juoduoju keliu, taip pat buvo pastebėtas ne vienas nuvirtęs medis. 

Eismo įvykių taip pat neišvengta – Vilniaus miesto vairuotojų informacinėje sistemoje pastebėta dešimtys fiksuotų įvykių. Tiesa, tokie incidentai – techniniai, todėl rimtų sažalojimų eismo dalyviai bent jau kol kas išvengė.

REKLAMA
REKLAMA

O štai Kaune antradienio popietę kauniečiai informavo, kad Šilainių plentas yra nepravažiuojamas – čia ant kelio užgriuvo elektros stulpas.

REKLAMA

Visgi vienas didžiausių eismo įvykių nutiko A1 kelyje – Vilniaus apskrities policijos atstovė spaudai Julija Samorokovskaja paaiškino, kad vilkikas trenkėsi į atitvarus ir užblokavo kelią, tiesa, pats vairuotojas rimtesnių sužalojimų išvengė. Šioje kelio atkarpoje kurį laiką automobiliai, važiuojantys nuo Kauno pusės stovėjo kilometrinėje spūstyje.

Kiek po vienuoliktos valandos policija sulaukė pranešimo, kad netoli Vievio susidūrė du Kauno kryptimi važiavę vilkikai. Šio nutikimo metu taip pat niekas nenukentėjo, tačiau sutriko eismas.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus apskrities policijos atstovė Julija Samorokovskaja BNS informavo, kad nuo pusės septynių ryto iki popietės visuose apskričiai priklausančiuose rajonuose gauta maždaug 20 pranešimų apie nuo kelio nuvažiavusius automobilius. 

Pasak jos, didžiojoje dalyje įvykių žmonės nenukentėjo. Daugiausiai pranešta apie į griovį įvažiavusius ar medžius kliudžiusius automobilius. 

Viename įvykyje apie dešimtą ryto vilkikas prispaudė nuo lengvojo automobilio sniegą valiusį jauną vyrą. Medikai kojos ir nugaros skausmu besiskundusį nukentėjusįjį nuvežė į ligoninę apžiūrai. 

Apie 14 valandą sostinės Ozo gatvėje susidūrė du automobiliai, šiame įvykyje nukentėjo du žmonės. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dar apie 60 pranešimų Vilniaus apskrities policija sulaukė dėl ant kelio nuvirtusių medžių. 

„Taip pat buvo gauti pranešimai dėl nutrauktų elektros laidų, dėl apgadintų kelio ženklų“, – pasakojo J. Samorokovskaja. 

Alytaus apskrities policijos atstovė Kristina Janulevičienė BNS sakė, kad iki popietės šiame regione gauta per 60 pranešimų apie įvykius, kurie gali kelti pavojų eismo saugumui, 14 iš jų – eismo įvykiai. 

„Nuvažiavo nuo kelio, atsitrenkė į medį, susidūrė, nesutarė dėl kaltės – techniniai eismo įvykiai, kuriuose nenukentėjo žmonės“, – teigė K. Janulevičienė. 

Pasak jos, daugiausiai įvykiuose dalyvauja vilkikai ir kiti sunkiasvoriai automobiliai.

„Žiedinėse sankryžose neišvažiuoja arba įvažiavę įstringa, atsitinka tos vadinamosios „žirklės“ vilkikų, kai užtveria kelią“, – sakė Alytaus policijos atstovė. 

REKLAMA

Likę policijos gauti pranešimai susiję su kliūtimis kelyje – nuvirtusiais medžiais ar nulūžusiomis šakomis. Daugiausiai tokių pranešimų gauta iš miškingų Prienų, Varėnos ir Druskininkų rajonų. 

„Be abejo, kai kurių pranešimų mes negauname, nes dažnai žmonės savo jėgomis, jei įvažiuoja į griovį, išsitraukia automobilį ar pašalina kliūtis patys“, – svarstė K. Janulevičienė. 

Kauno apskrities policijos atstovė Odeta Vaitkevičienė BNS informavo, kad iki pietų Kauno apskrityje fiksuoti septyni eismo įvykiai. 

Ramina – druskos ir smėlio keliams užteks 

Tuo metu „Grindos“ Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus vadovas Egidijus Steponavičius pasakoja, kad fiksuojamų atvejų išties pasipylė daug, o didžiausias dėmesys skiriamas prioritetiniams keliams.

REKLAMA

Visgi E. Steponavičius ramina, kad reikiamų medžiagų, siekiant užtikrinti saugumą kelyje, užteks.

„Planuojamų medžiagų rezervo niekas nekaupia, nes nėra prasmės. Jeigu žiema pasitaikys tokia, kaip ir pernai, tai viso sukaupto rezervo niekam nereikėtų. Šiuo metu Vilniuje druskos užteks artimiausioms kelioms savaitėms, o kita dalis jau yra pakeliui. 

Per sezoną mes išnaudojame apie 20 tūkst. tonų druskos ir apie 18 tūkst. tonų smėlio–druskos mišinio. Šiemet mes jau panaudojome maždaug pusę sezono normos. 

Šis snygis yra sudėtingas, nes vis dėlto sunkus ir šlapias sniegas laužo medžių šakas, kita vertus, taip pat yra didelis vėjas Per pastaruosius kelerius metus nebuvo labai didelių snygių, todėl šiais metais ir turime daugiau tokių situacijų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mūsų prioritetas valymui šiuo metu yra pagrindinės miesto gatvės, kad vyktų viešojo transporto eismas, dalis kitų gatvių dar turės sulaukti savo eilės. Jeigu nėra būtinybės kažkur važiuoti ir rizikuoti papildomai, būtų gerai susilaikyti nuo nereikalingų kelionių“, – pastebėjo pašnekovas.

Tuo metu „Kauno švaros“ atstovai taip pat patikino, kad šiuo metu didžiausias dėmesys skiriamas viešojo transporto judėjimui, pagrindinių kelių valymui.

AB „Kelių priežiūra“ Komunikacijos skyriaus vadovė Giedrė Čekavičienė taip pat patikino, kad esamų medžiagų, skirtų slidimui mažinti kelyje, nepritrūks.

„Medžiagų, skirtų slidumui mažinti, netrūksta ir netrūks. Turime sudarę sutartis su tiekėjais, užsakymai vykdomi, druska, druskos-smėlio mišiniai į sandėlius keliauja reguliariai. 

REKLAMA

Šiuo metu sandėliuose yra 50 tūkst. tonų druskos ir 23 tūkst. tonų druskos-smėlio mišinio. Kiekis yra kintantis, nes, kaip jau minėjau, medžiagos nuolat pildomos“, – teigė ji.

Įmonės atstovė taip pat pabrėžia, kad nuo praėjusių metų spalio 15 d. iki šių metų sausio 26 d. buvo sunaudota beveik 50 tūkst. tonų druskos, 43 tūkst. druskos–smėlio mišinio, taip pat beveik 13 tūkst. kūbinių metrų druskos tirpalo.

Tuo metu „Grinda“ savo ruožtu pataria, jeigu nėra būtinybės, reikalinga likti namuose, niekur nevažiuoti, kelionę planuoti su didesne laiko atsarga, nestatyti automobilių šalia didelių medžių. Nutikus panašiems atvejams, sostinės gyventojai raginami informuoti trumpuoju telefono numeriu 1355.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų