REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkas, konservatorius Antanas Matulas sako nematantis pažeidimų dėl skiepijimo nuo COVID-19 Vilniaus universiteto ligoninės Žalgirio klinikoje.

Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkas, konservatorius Antanas Matulas sako nematantis pažeidimų dėl skiepijimo nuo COVID-19 Vilniaus universiteto ligoninės Žalgirio klinikoje.

REKLAMA

„Man teko šnekėtis ir aiškintis su bent dviejų įstaigų atsakingais žmonėmis, tai manau, kad reikalai šiek tiek išpūsti (...) Aš pabandžiau įsigilinti į Žalgirio atvejį, tikrai aš nematau pažeidimų“, – Žinių radijui pirmadienį sakė parlamentaras.

Jis teigė, kad galimas skiepijimo prioritetų tvarkos pažeidimas Žalgirio klinikoje yra „visiškai nepagrįstas“ arba „beveik nepagrįstas“.

„Žalgirio ligoninė paskiepijo ilgametę ligoninės profesorę ir instituto įkūrėją, vienišą, turinčią daug pašalinių rizikos faktorių, ji ateina pakonsultuoti studentų, konsiliumuose kartais dalyvauja. Akivaizdu – atliktas morališkai gražus žestas, kad vienišą žmogų, buvusios profesorės, įkūrėjos nepamiršo įstaiga“, – teigė A. Matulas. 

„Visi kiti paskiepyti instituto darbuotojai – aš pats pasižiūrėjau, kad yra ilgalaikė praktika, kad nuo vasario mėnesio Odontologijos instituto darbuotojai įdarbinami mokyti studentų ir pavasarį vėl atleidžiami iš darbo tam, kad būtų galima taupyti pinigus, nes, kiek mane informavo, studentai metus laiko nematę žmogaus burnos, tai žinot, kad paskui nebūtų tokių įdomių dalykų, kaip plinta feisbuke, kada studentas atpažįsta širdį iš tos pusės, kur laikrodis yra prisegtas ant rankos“, – kalbėjo jis.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo narys taip pat teigė, kad kelia „tam tikrų abejonių“ galimi skiepijimo tvarkos pažeidimai Panevėžyje ir Šilalėje, pastarąjį atvejį jis įvardijo kaip „nekorektišką“.

REKLAMA

A. Matulas taip pat tvirtino, kad galimi skiepijimo COVID-19 vakcina pažeidimai „tikrai neužgožia medikų ir ministerijos darbo“.

BNS praėjusią savaitę pranešė apie galimus pažeidimus Vilniaus universiteto ligoninės Žalgirio klinikoje, kai paskiepyti buvo keli darbo sutarčių su šia klinika neturintys VU Odontologijos instituto dėstytojai.

Sveikatos apsaugos ministerija teigė, kad darbo sutarčių su Žalgirio klinika neturintys dėstytojai prioriteto tvarka negalėjo būti paskiepyti nuo COVID-19.

Žalgirio klinikos vadovė Vytautė Pečiulienė BNS praėjusią savaitę teigė, kad dėstytojai paskiepyti, nes nuo vasario 1 dienos ateina dirbti su pacientais bei studentais – jie laikinai įdarbinami pagal įprastą tvarką, kadangi VU Odontologijos institutas yra įstaigos klinikinė bazė.

REKLAMA
REKLAMA

Direktorė taip pat patvirtino, kad tarp paskiepytųjų yra europarlamentaro Juozo Oleko dukra Laura Linkevičienė, kuri BNS teigė, kad dirba klinikoje.

Skiepo sulaukė ir jos vyras Tomas Linkevičius, kartu su ja dirbantis privačioje odontologijos klinikoje, taip pat kitapus Žalgirio klinikos privatų kabinetą turintis Vytenis Almonaitis ir šiuo metu pensijoje esanti buvusi Odontologijos instituto direktorė profesorė Irena Balčiūnienė.

Šie dėstytojai, anot V. Pečiulienės, nebūtų buvę paskiepyti, jeigu įstaiga nebūtų sulaukusi pakankamo kiekio vakcinos dozių.

Praėjusią savaitę naujienų portalas 15min.lt pranešė, kad Šilalės greitosios medicinos pagalbos stotyje vakcina nuo COVID-19 pasiskiepijo ir šią stotį valdančios įmonės „Ambulansas“ vadovas Ričardas Ūselis bei trys pačioje įmonėje nedirbantys jo artimieji. Įmonės vakcinų sąraše taip pat buvo įrašyta ir daugiau administracijos darbuotojų, o ne medikų pavardžių. 

Generalinė prokuratūra po trijų Seimo konservatorių pareiškimo pavedė Specialiųjų tyrimų tarnybai ištirti atvejus Žalgirio klinikoje, Šilalės GMP stotyje bei Panevėžio ir Šilutės ligoninėse. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų