REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Internautai pasipiktino Seimo nario Valdemaro Valkiūno viešais pasisakymais Seime ir komentarais socialiniame tinkle „Facebook“. Parlamentaro elgesį įvertino ir parlamentaras Laisvės partijos narys Tomas Vytautas Raskevičius. Jis perspėja, kad tokios neigiamos nuostatos LGBT asmenims gali kainuoti žmonių gyvybes.

Internautai pasipiktino Seimo nario Valdemaro Valkiūno viešais pasisakymais Seime ir komentarais socialiniame tinkle „Facebook“. Parlamentaro elgesį įvertino ir parlamentaras Laisvės partijos narys Tomas Vytautas Raskevičius. Jis perspėja, kad tokios neigiamos nuostatos LGBT asmenims gali kainuoti žmonių gyvybes.

REKLAMA

Mišrioje Seimo narių grupėje dirbantis V. Valkiūnas antradienį tribūnoje kalbėdamas apie Ingridos Šimonytės kandidatūrą į premjeres rėžė ir tokius žodžius:

„Darbas Seime yra ne lesbi šou ir homoseksualų pageidavimų koncerto tenkinimas. Racionalumas einantis kartu su jautrumu. Jautrumų galbūt ir yra, bet racionalumo nepastebėta“.

Tokių jo pasisakymų pro ausis nepraleido ir internautai. Parašius, kad „gėda apėmė Seime klausant“, V. Valkiūnas atsakė komentarais:

REKLAMA
REKLAMA

„Lietuvos pideralizacija nepraeis!“

Vėliau parašė dar žinutę: „Galim ir daugiau padiskutuoti apie Lietuvos pideralizaciją“.

T. V. Raskevičius perspėjo V. Valkiūną

Seimo narys T. V. Raskevičius jau seniai nebeslepia savo seksualinės orientacijos. Jis taip pat kritiškai įvertino V. Valkiūno viešus pasisakymus.  

REKLAMA

„Mes, kaip Seimo nariai, nešame labai didelę atsakomybę už tai – ką komentuojame viešoje erdvėje. Mūsų pozicijos tam tikra apimtimi formuoja mūsų visuomenės nuomonę.

Man tikrai apmaudu dėl galimai nepagarbių Seimo nario komentarų tam tikrai socialinei grupei Lietuvoje – tai yra LGBT (lesbiečių, gėjų, biseksualų ir translyčių žmonių) asmenims“, – teigė T. V. Raskevičius.

„Neigiamos nuostatos realiai gali kainuoti žmonių gyvybes“

Laisvės partijos narys pažymėjo, kad Lietuva pagal statistiką pirmauja pagal savižudybių skaičių tarp jaunų žmonių – tarp 15-19 metų asmenų.

REKLAMA
REKLAMA

„Dalis tos statistikos – dėl homofobinių visuomenės nuostatų. Dalis žmonių savyje atradę tokius jausmus, jie neranda paramos ir pagalbos tinklo, kurio jiems reikėtų.

Tokie Seimo narių pasisakymai vienareikšmiškai skatina tas neigiamas nuostatas visuomenėje. Neigiamos nuostatos realiai gali kainuoti žmonių gyvybes – dėl to labai apmaudu“, – teigė T. V. Raskevičius.

Anot jo, tokiomis nuomonėmis nėra siekiama gilintis į problemas, o tiesiog stengiamasi priešinti visuomenę ir gilinti tam tikrus stereotipus visuomenėje, palaikyti ir skatinti.

„Man labai apmaudu dėl tokių pareiškimų, kurie yra išsakomi viešoje erdvėje. Labai tikiuosi, kad mūsų diskusijos Seime, ypatingai, kai tai lies žmogaus teisių klausimus,  bus konstruktyvaus pobūdžio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mes stengsimės išgirsti skirtingas nuomones, ieškoti kompromisų ir priimti bendrus sprendimus. Bet aišku, kad kiekvieno Seimo nario mandatas laisvas, jie gali išsakyti nuomones, kokias išsako“, – sakė T. V. Raskevičius.

Valkiūnas: „Galimai užsiima ardoma veikla, teroristine, nori perprogramuoti žmones“

Seimo narys V. Valkiūnas aiškino, kad dalį komentatorių ir internautų galėjo jo žodžiai papiktinti, nes trūksta informacijos šiuo klausimu.

„Tokia ekstremistinė homoseksualų bendruomenė po LGBT vėliava, kuri galimai galbūt užsiima ardoma veikla, teroristine, kuri nori perprogramuoti mūsų Lietuvos žmones.

Dabar yra informacinė cenzūra ir nesakoma apie tai, kad homoseksualai yra įgimti ir įgyti. Tai yra įgyti per neurolingvistinį perprogramavimą.

REKLAMA

Dėl to jie nori ir pakliūti į mokyklas ir švietimo įstaigas, kai asmenybė nėra susiformavusi 4 ar 5 ar 6 klasėje, kai neturi stipraus identiteto. Nori juos perprogramuoti ir padaryti homoseksualiais asmenimis.

Aš to negaliu toleruoti ir pakęsti. Reikia užkirsti tokią destrukcinę veiklą ir tokie darbai labai blogi, todėl kiekvienas Seimas narys turi tam užkirsti kelią“, – sakė V. Valkiūnas.

V. Valkiūnas teigė, kad jis studijavo psichologiją ir neuropsichologiją: „Truputį žinau daugiau negu kiti“.

Anot V. Valkiūno, jis nežada atsiimti savo žodžių: „Pravedžiau tyrimą, komentuoja pagrinde priešiškų partijų, kai aš balsavau prieš Šimonytės paskyrimą, tai pagrinde komentuoja Šimonytės fanai, keršydami, kad balsavau prieš ją. Arba komentuoja, kaip aš pavadinau pideralai – tai ypatingo atspalvio liberalai“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų