REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Veryga atleido viceministrę Jaruševičienę

A. Veryga. apklaus FNTT

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga penktadienį atleido teisėsaugos įtarimų greitųjų koronaviruso testų pirkime sulaukusią viceministrę Liną Jaruševičienę iš pareigų.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga penktadienį atleido teisėsaugos įtarimų greitųjų koronaviruso testų pirkime sulaukusią viceministrę Liną Jaruševičienę iš pareigų.

REKLAMA

„Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga patenkino viceministrės L. Jaruševičienės prašymą atleisti ją iš užimamų pareigų. Asmens sveikatos priežiūros sritį kuravusi viceministrė šias pareigas palieka šiandien“, – informavo Sveikatos apsaugos ministerija.

A. Veryga tvirtina, kad siaučiant koronaviruso pandemijai „jokiose knygose nebuvo taisyklių ar scenarijų aprašyta“, taip pat šiems iššūkiams netiko ir ankstesni pasirengimai kovoti su infekcinėmis ligomis pratybose. 

„Iššūkių buvo labai daug, reikėjo imtis greitų, netradicinių sprendimų. Ypatingai daug iššūkių teko sveikatos sektoriui, medikų darbui, gydymo įstaigų veiklos organizavimai, už ką ir buvo atsakinga viceministrė. Ačiū jai už bendrus darbus, linkiu sėkmės ir tikiu, kad rytojus gali būti šviesesnis nei šiandiena“, - sako A. Veryga.

REKLAMA
REKLAMA

Daugiau paaiškinimų apie viceministrės vaidmenį vykdomame ikiteisminiame tyrime ministras nepateikė.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) tyrime dėl greitųjų koronaviruso testų pirkimo penktadienį bus apklaustas ir sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

REKLAMA

Tai BNS patvirtino ministro atstovė spaudai Lina Bušinskaitė, taip pat teigusi, kad tai „viskas, ką šiuo metu gali pasakyti“.

FNTT tyrime įtarimai piktnaudžiavimu tarnyba viršijus įgaliojimus, kai galėjo būti padaryta didelė žala valstybei, pareikšti ir sveikatos apsaugos viceministrei Linai Jaruševičienei. Ministras penktadienį patenkino jos prašymą ir atleido iš viceministrės pareigų.

Pasak ministerijos, laikinai viceministrės sritį prižiūrėti pavesta ministerijos kanclerei Odetai Vitkūnienei ir viceministrams Kristinai Garuolienei bei Algirdui Šešelgiui, bus ieškoma naujo viceministro.

REKLAMA
REKLAMA

Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba (FNTT) tiria 6 mln. eurų vertės greitųjų koronaviruso testų pirkimą. L. Jaruševičienei pareikšti įtarimai galimu piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi, įgaliojimų viršijimu, kai dėl to valstybė galėjo patirti didelę žalą, jai skirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Iš viso šiame ikiteisminiame tyrime įtarimai pareikšti jau šešiems asmenims, tarp įtariamųjų – ir testus tiekusios įmonės „Profarma“ atstovai.

Tyrimo duomenimis, sudarydama 6 mln. eurų vertės sutartį dėl greitųjų COVID-19 viruso nustatymo testų pirkimo, įmonė galimai klastojo dokumentus ir pirkėjui pateikė melagingus duomenis apie greitųjų testų gamintoją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirkimus vykdė Nacionalinė visuomenės sveikatos priežiūros laboratorija. Jos vadovas Vytautas Zimnickas prieš kelias savaites mirė. Teisėsauga yra apklaususi laikinąją laboratorijos vadovybę.

Specialiųjų tyrimų tarnyba vykdo ir dar vieną tyrimą dėl daugiau nei 5 mln. eurų vertės reagentų COVID-19 tyrimams – reagentus taip pat pirko minėta laboratorija.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų