REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) ketvirtadienį pranešė, kad koronavirusas nustatytas ir populiariame sostinės klube „Bardakas“ dirbančiam asmeniui.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) ketvirtadienį pranešė, kad koronavirusas nustatytas ir populiariame sostinės klube „Bardakas“ dirbančiam asmeniui.

REKLAMA

Epidemiologų teigimu, baro lankytojai galėjo turėti rizikingą sąlytį, todėl žmonės, kurie per liepos 23-24 dienomis lankėsi šiame klube, turėtų susisiekti su NVSC.

Bare dirbančio asmens užsikrėtimo aplinkybės nėra aiškios – simptomus jis pajuto liepos 26 dieną ir bendravo su artimuoju, grįžusiu iš užsienio – Didžiosios Britanijos, tačiau jam koronavirusas patvirtintas nebuvo.

NVSC teigimu, darbe su užsikrėtusiuoju kontaktavę asmenys šiuo metu izoliuoti, patalpos – dezinfekuotos.

Iš viso praėjusią parą nustatyti dar penki atvejai, kai užsikrėtimo aplinkybės nėra žinomos. 

Kauno apskrityje keturiems asmenims pasireiškė karščiavimas, gerklės perštėjimas, kosulys, sloga – nustatyta, kad sąlytį su šiais asmenimis turėjo 32 žmonės, taip pat lengvi simptomai pasireiškė ir dar vienam asmeniui iš Vilniaus apskrities.

REKLAMA
REKLAMA

Klaipėdoje izoliuota laivo įgula

Praėjusią parą taip pat patvirtinti ir du įvežtiniai atvejai iš Ukrainos ir Filipinų.

Klaipėdos apskrityje nustatytas įvežtinis atvejis iš Filipinų – koronavirusas nustatytas asmeniui, kuris dirba Klaipėdos uosto krantinėje remontuojamame laive ir simptomus pajuto rugpjūčio 4 dieną.

REKLAMA

NVSC teigimu, visi 16 laivo įgulos narių yra izoliuoti laive, jame atlikta ir dezinfekcija.

Įvežtinis atvejis iš Ukrainos patvirtintas Kauno apskrityje. Asmuo iš Ukrainos į Lietuvą parvyko rugpjūčio 3 dieną ir izoliavosi. 

Nustatyta, kad sąlytį su juo turėjo 15 žmonių – visi izoliacijoje. 

Dauguma atvejų susiję su protrūkiais

Visuomenės sveikatos specialistų duomenimis, po kontakto su sergančiais asmenimis užsikrėtė 16 žmonių, iš kurių 11 susiję su protrūkiais.

Utenos apskrityje koronavirusas nustatytas simptomus jautusiems dviem asmenims ir simptomų nejautusiam vaikui, šie atvejai siejami su protrūkiu Ignalinoje. 

REKLAMA
REKLAMA

Nustatyti 43 sąlytį turėję asmenys – visi jie izoliacijoje, taip pat trečiadienį uždaryta „Šaltinėlio“ mokykla, kurią lankė vienas iš užsikrėtusiųjų, atlikta dezinfekcija. 

NVSC teigimu, su protrūkiu Ignalinoje iš viso jau siejama trylika atvejų, įskaitant patvirtintus per vakar parą. Manoma, kad infekcijos protrūkis galimai kilo dėl iš Airijos grįžusių asmenų.

Panevėžio apskrityje patvirtintas dar vienas atvejis, siejamas su židiniu antstolių kontoroje. Asmuo nejautė simptomų, testuotas dėl sąlyčio su užsikrėtusiuoju. Sąlytį turėjusių asmenų nenustatyta. Šiuo metu su šiuo židiniu siejama septyniolika koronaviruso atvejų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus apskrityje koronavirusas nustatytas dar dviem asmenims, kurie siejami su liepos 11 dieną vykusia šeimos švente Šalčininkų rajone. Vienas užsikrėtusiųjų – vaikas, kurio artimiesiems anksčiau patvirtintas koronavirusas. Iš viso su židiniu siejama 17 atvejų.

Dar trys Kauno apskrityje registruoti atvejai yra siejami su ekskursija „Išlaužas-Kaunas“. Du asmenys jautė simptomus, trečiajam jie nepasireiškė.

Šie atvejai antriniai – asmenys ekskursijoje nedalyvavo, tačiau užsikrėtė nuo joje dalyvavusių. Iš viso nustatyti penki sąlytį turėję asmenys. Su židiniu šiuo metu siejama iš viso vienuolika atvejų.

Dar du nauji atvejai Kauno apskrityje siejami su protrūkiu K. Griniaus slaugos ir palaikomojo gydymo ligoninėje – vienam iš asmenų infekcija patvirtinta profilaktinio testavimo metu, simptomų žmogus nejaučia, kitam – simptomai buvo pasireiškę.

REKLAMA

Iš viso nustatyta dvylika sąlytį turėjusių asmenų. Su šiuo židiniu siejami keturi atvejai.

Kauno apskrityje taip pat patvirtinti trys pavieniai koronaviruso atvejai, kai asmenys bendravo su sergančiaisias, po vieną tokį atvejį nustatyta ir Panevėžio bei Utenos apskrityse.

Iš viso sąlytį su šiais asmenimis turėjo 17 asmenų.

Lietuvoje kol kas nustatytas 2171 koronaviruso atvejis, registruota 81 mirtis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų