REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vėžį įveikęs premjeras Saulius Skvernelis savo „Facebook“  paskyroje antradienį paskelbė, kad po ilgo laiko vėl sugrįžo į krepšinio aikštelę. Nuotraukoje matyti, kad antradienį aikštelėje jis vėl galėjo pasirungti su kolegomis Ramūnu Karbauskiu, Kęstučiu Mažeika, Dainiumi Gaižausku ir kitais.

„Grįžau! Atvirai kalbant, nebesitikėjau, kad dar kada nors išbėgsiu į aikštelę“, – savo „Facebook“ paskyroje atviravo premjeras.

S. Skvernelis pridūrė: „Puikus jausmas, gyvenimas vėl stoja į įprastas vėžes“.

Primename, kad vasario pradžioje S. Skvernelis pranešė, kad vėžys atsitraukė. Kaip tuo metu skelbė tv3.lt, premjeras išgirdo medikų patikinimą, kad jis yra visiškoje remisijoje. Tokį rezultatą parodė naujausi premjerui atlikti tyrimai.

„Praeitą savaitę ketvirtadienį buvo atlikti galutiniai tyrimai ir aš džiaugiuosi, kad yra pasiekta pilna remisija“, – žurnalistams Vyriausybėje sakė premjeras.

REKLAMA
REKLAMA

„Visi klausimai, susiję su politika, yra tokie antraeiliai. Noriu dabar daugiau laiko skirti šeimai“, – pridūrė S. Skvernelis.

Tai reiškia, kad vėžys atsitraukė ir šiuo metu premjeras yra visiškai sveikas.

Portalas tv3.lt primena, kad rugpjūčio pabaigoje S. Skvernelis viešai pripažino sergantis vėžiu. Jam diagnozuota limfoma. 

REKLAMA

Premjeras tąkart patvirtino, kad šiuo metu limfoma yra pirminės stadijos, jam taikoma imunoterapija ir chemoterapija, premjeras jau perėjo pirmąjį gydymo ciklą.

Limfomomis vadinama didelė grupė navikinio pobūdžio kraujo ligų, kurios prasideda organizmo limfinėje sistemoje, tačiau dažniausiai pavadinimas limfoma taikomas tik piktybinėms kraujo ligoms, kurios pažeidžia limfinės sistemos ląsteles.

Limfoma arba limfinės sistemos vėžys yra dažniausiai diagnozuojamas piktybinis kraujo susirgimas. Lietuvoje šia liga serga apie 3 tūkst. gyventojų. Kasmet diagnozuojama per 500 naujų limfomos atvejų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų