REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Saulius Skvernelis trečiadienį pranešė išgirdęs medikų patikinimą, kad jis yra visiškoje remisijoje. Tokį rezultatą parodė naujausi premjerui atlikti tyrimai.

Premjeras Saulius Skvernelis trečiadienį pranešė išgirdęs medikų patikinimą, kad jis yra visiškoje remisijoje. Tokį rezultatą parodė naujausi premjerui atlikti tyrimai.

REKLAMA

„Praeitą savaitę ketvirtadienį buvo atlikti galutiniai tyrimai ir aš džiaugiuosi, kad yra pasiekta pilna remisija“, – žurnalistams Vyriausybėje sakė premjeras.

„Visi klausimai, susiję su politika, yra tokie antraeiliai. Noriu dabar daugiau laiko skirti šeimai“, – pridūrė S. Skvernelis.

Tai reiškia, kad vėžys atsitraukė ir šiuo metu premjeras yra visiškai sveikas, vėžys atsitraukė.

Kiek vėliau, S. Skvernelis feisbuko paskyroje paskelbė:

„Mano liga atsitraukė. Praėjusią savaitę man buvo atlikti galutiniai tyrimai. Šiandien džiaugiuosi galėdamas pasakyti, kad yra pasiekta pilna remisija. Tai man – esminis dalykas, įveiktas didžiausias gyvenimo iššūkis.

Visi kiti klausimai, kurie susiję su ateitimi ir politika, yra tikrai antraeiliai. Kur kas svarbiau – laikas su šeima, artimaisiais, jų palaikymas ir meilė.

REKLAMA
REKLAMA

Esu labai dėkingas visiems, kurie nenusisuko, nepasinaudojo mano sveikatos problemomis, o rėmė ir linkėjo pasveikti. Nuoširdžiai dėkoju už Jūsų laiškus, skambučius, žinutes ir kita forma perduotus linkėjimus ar šiaip gerus žodžius. Taip pat atsiprašau visų tų, kuriems nespėjau ar neturėjau galimybių atsakyti.

REKLAMA

Tai dar nėra įveiktas vėžys, tai – remisija arba vėžio atsitraukimas. Bet kokiu atveju mano ir visų kitų remisiją pasiekusių pacientų pavyzdys turėtų būti gera žinia žmonėms su panašia diagnoze.

Dėkoju Santaros klinikų medikams už jų atsidavimą, pastangas ir – bent jau man taip atrodo – padarytą stebuklą. Noriu pasakyti visiems, kurie išgirsta tokią diagnozę – tai jokiu būdu nėra mirties nuosprendis. Tai įveikiama.

Tikėkite mūsų medicina ir, kas ne mažiau svarbu – patys savimi."

Portalas tv3.lt primena, kad rugpjūčio pabaigoje S. Skvernelis viešai pripažino sergantis vėžiu. Jam diagnozuota limfoma. 

REKLAMA
REKLAMA

Premjeras tąkart patvirtino, kad šiuo metu limfoma yra pirminės stadijos, jam taikoma imunoterapija ir chemoterapija, premjeras jau perėjo pirmąjį gydymo ciklą.

Limfomomis vadinama didelė grupė navikinio pobūdžio kraujo ligų, kurios prasideda organizmo limfinėje sistemoje, tačiau dažniausiai pavadinimas limfoma taikomas tik piktybinėms kraujo ligoms, kurios pažeidžia limfinės sistemos ląsteles.

Limfoma arba limfinės sistemos vėžys yra dažniausiai diagnozuojamas piktybinis kraujo susirgimas. Lietuvoje šia liga serga apie 3 tūkst. gyventojų. Kasmet diagnozuojama per 500 naujų limfomos atvejų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų