REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ministrų kabinetas trečiadienį turi apsispręsti dėl tolesnio karantino švelninimo, kuris apimtų restoranų ir kavinių bei mokyklų darbo atnaujinimą.

Ministrų kabinetas trečiadienį turi apsispręsti dėl tolesnio karantino švelninimo, kuris apimtų restoranų ir kavinių bei mokyklų darbo atnaujinimą.

REKLAMA

Siūloma, kad užtikrinus saugumo reikalavimus kavinės, restoranai ir kitos viešojo maitinimo įstaigos duris galėtų atverti jau nuo gegužės 18 dienos. Dabar gali dirbti tik lauko kavinės, barai arba tik gaminti maistą išsinešti.

Taip pat siūloma dar šiais mokslo metais atnaujinti mokyklų darbą. Švietimo ministras Algirdas Monkevičius yra išsakęs siūlymą, kad šiuo metu nuotoliniu būdu besimokantys mokiniai į mokyklą grįžtų bent dviem savaitėms, pradinukai – nuo gegužės 25 dienos, o vyresniųjų klasių mokiniai – nuo birželio 1 dienos.

Taip pat ministrų kabinetas spręs šiuo metu galiojančią prievolę viešose vietose dengti veidą apsauginėmis kaukėmis ar kitomis priemonėmis. Siūloma, kad kaukės būtų nebe privalomos, o tik rekomenduojamos.

REKLAMA
REKLAMA

„Siūlymai palikti tik palikti rekomendacijas kaukę dėvėti lauke bus teikiami Vyriausybei. Kaip ji apsispręs, taip ir bus. Gali nelikti prievolės viešose vietose dėvėti kaukę.

REKLAMA

Bet uždarose erdvėse, kur žmonės bendrauja, atsisakyti minties dėvėti kaukę nėra. Juo labiau tokiose šventėse kaip vestuvės, susirenka ne vienos šeimos nariai, tai kaukę reikėtų dėvėti, nes žmonės susitinka iš skirtingų kontekstų“, – antradienį sakė sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

Kaukių taip pat nebereikės dėvėti sportuojant uždarose erdvėse: ne tik profesionaliems sportininkams, bet ir visiems kitiems. Tačiau kaukes vis dar reikės turgavietėse ir kitose viešose prekybos vietose, viešuose renginiuose, ekskursijose bei viešojo transporto įlaipinimo vietose.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo gegužės 30 dienos siūloma leisti atnaujinti profesionalaus sporto varžybas be žiūrovų.

Nuo gegužės 30-osios renginiai leidžiami tiek atvirose, tiek uždarose erdvėse, kuomet dalyvaus ne daugiau kaip 30 žiūrovų ir bus išlaikomas nustatytas atstumas tarp jų.

Visuotinis karantinas Lietuvoje įvestas kovo 16 dieną, jis pratęstas iki gegužės 31 dienos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų