REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
117
Koronavirusas plinta (nuotr. SCANPIX)

Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) atstovybės Lietuvoje vadovė Ingrida Zurlytė kovai su koronavirusu siūlo pasitelkti daugiau ekspertų.

117

Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) atstovybės Lietuvoje vadovė Ingrida Zurlytė kovai su koronavirusu siūlo pasitelkti daugiau ekspertų.

REKLAMA

„Reaguojam gerai, apgalvotai. Siūlyčiau labiau dar pasitelkti Lietuvos ekspertus, kiek įmanoma, nes Lietuvoje yra daug pajėgumų – su PSO bendradarbiavusių žmonių, kurie tikrai išmano savo sritis“, – LRT televizijos laidoje „Dienos tema“ antradienį sakė I. Zurlytė.

„Siūlyčiau dar labiau, maksimaliai, juos visus pasitelkti ir manau, kad visi drauge mes įveiksime šitą pandemiją ir šitą krizę“, – pridūrė ji.

Ji taip pat teigė teigiamai vertinanti palaipsniui įdiegiamas prevencines priemones, tačiau rekomendacija save izoliuoti, pasak ekspertės, nesuveikė.

„Kai kurios priemonės pilnai nesuveikė, pavyzdžiui, prašymas saviizoliuotis, nes matome, kad ne visi žmonės tą padarė ir gan laisvai kai kurie pasižiūrėjo – dėl to tas virusas ir paplito, ir netgi medikų tarpe“, – teigė PSO atstovybės Lietuvoje vadovė.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak I. Zurlytės, tokiu atveju tenka imtis griežtesnių priemonių, kokių imasi ir kitos šalys.

„Ir kitose šalyse matoma, kad einama griežtėjimo linkme“, – sakė I. Zurlytė.

Anot jos, Lietuvos reakcija į plintantį koronavirusą stipriai nuo kitų šalių neišsiskiria, o kai kuriuos dalykus Lietuva įdiegė netgi greičiau.

REKLAMA

„Lietuva niekuo labai neišsiskiria iš kitų šalių. Galbūt galima sakyti, kad Lietuva anksčiau negu kitos šalys pradėjo kai kuriuos dalykus, kaip patikras oro, jūrų uostuose, gyventojų apklausas ir nuolatinę stebėseną“, – tvirtino ekspertė.

Ji taip pat teigė, kad testavimas „nėra vienintelė priemonė, galinti mus išgelbėti nuo šito viruso“, o PSO rekomenduoja testuoti įtariamus atvejus, jų kontaktus, simptomų turinčius žmones bei medikus.

„PSO pagrindinė rekomendacija yra testuoti įtariamus atvejus, kontaktus, žinoma, žmones, kurie turi simptomus ir panašiai. Ir sveikatos priežiūros specialistai čia be galo svarbi grupė testavimui“, – kalbėjo PSO atstovybės Lietuvoje vadovė I. Zurlytė.

REKLAMA
REKLAMA

Atvykstančių keleivių patikra Lietuvos oro uostuose pradėta vasario pabaigoje, tačiau buvo tikrinami tik iš Šiaurės Italijos atvykę žmonės. Kovo 14 dieną, koronavirusui plintant, ji buvo sugriežtinta.

Praėjusią savaitę, kovo 16 dieną, siekdama suvaldyti koronaviruso COVID-19 plitimą, Lietuva įvedė karantiną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų