REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kariuomenei perkami nauji specialiosios paskirties sunkvežimiai AROCS, jie kainuos apie 10 mln. eurų, pirmadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Kariuomenei perkami nauji specialiosios paskirties sunkvežimiai AROCS, jie kainuos apie 10 mln. eurų, pirmadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija.

REKLAMA

Sutartį dėl šio pirkimo pasirašė Gynybos resursų agentūra ir Vokietijos gamintojo „Daimler AG“ atstovas Lietuvoje „Silberauto“.

Transporto priemonės bus skirtos platformoms ir konteineriams vežti. Atvirame konkurse iš viso dalyvavo keturi automobilių gamintojai.

Per ketverius metus planuojama nupirkti 25 tokius sunkvežimius. Į 10 mln. eurų kainą įeina ne tik sunkvežimiai su hidrauline krovos sistema, krovinių pakrovimo-transportavimo platforma, konteinerių krovos sistema, tačiau ir logistinis paketas su specialiųjų įrankių komplektais, kompiuterinės diagnostikos su programine įranga komplektais.

Sunkvežimiai, pritaikyti uždėti papildomą šarvuotą apsaugą nuo minų ir balistinių grėsmių, transportuos savaeigės haubicos „PzH 2000“ amuniciją, konteinerius, transporto priemones, įrangą ir kitas karines atsargas.

REKLAMA
REKLAMA

Taktinės paskirties iki 16 tonų krovinio galintys gabenti sunkvežimiai bus skirti Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgoms bei kitiems padaliniams. Pirmieji sunkvežimiai turėtų būti pristatyti per 12 mėnesių.  

REKLAMA

Be to, Lietuvos kariuomenei perkami ir Vokietijos gamintojo „Daimler AG“ vilkikai ZETROS 3643 su priekabomis.

Pirmieji keturi vilkikai jau perduoti kariuomenei praėjusių metų pabaigoje, dar keturis planuojama perduoti šiais metais.  Taip pat Lietuvos kariuomenė yra aprūpinama taktinės paskirties penkių tonų sunkvežimiais „Daimler AG“ UNIMOG U5000, didžioji dalis iš perkamų 340 sunkvežimių jau perduoti Lietuvos kariuomenei.  

Taip pat dvišaliu pagrindu iš Nyderlandų kariuomenės jau pagal pasirašytas ir dar planuojamą naują sutartį bus įsigyta įvairios paskirties visureigių „Mercedes-Benz“, vilkikų ir sunkvežimių DAF, tralų, priekabų ir kitų transporto priemonių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų