REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius žada premjerui raštu pateikti atsakymus dėl pastaruoju metu jam išsakytos kritikos.

Susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius žada premjerui raštu pateikti atsakymus dėl pastaruoju metu jam išsakytos kritikos.

REKLAMA

„Pasakiau, kad pateiksiu raštiškus paaiškinimus, asmeniškai premjerui, dėl nepagrįstų kaltinimų. Parašysiu, kad premjeras turėtų situacijos paaiškinimus raštu – tai, ką buvau viešoje erdvėje kalbėjęs ir pareiškęs“, – BNS pirmadienį sakė J. Narkevičius.

J. Narkevičius sulaukė kritikos dėl Lietuvos pašto valdybos atleidimo, vizito Jungtiniuose Arabų Emyratuose, pietų valstybės įmonių sąskaita Dubajuje ir Minske, lėšų skyrimo asfaltuoti gatves savo rinkimų apygardoje ir prie premjero namų, taip pat dėl Seimo viešbučio nuomos aplinkybių.

Jis sako pats jau paneigęs viešai skelbtą informaciją dėl galimos nelegalios žvejybos ir tai, jo teigimu, „turėtų paneigti ir tie, kurie skleidžia melą ir šmeižtą“. Ministras tikina, kad pietūs ir vakarienė, apmokėta iš valstybės įmonių, vyko komandiruočių metu, per darbinius susitikimus, o sąskaitos apmokėtos ne jo iniciatyva.

REKLAMA
REKLAMA

Ministras tikina, kad po kelių dienų ministerijoje turėtų būti parengta tvarka dėl lėšų naudojimo tokiais atvejais.

„Dėl Seimo viešbučio – yra teisėta sutartis pagal Statuto reikalavimus. Sutartis buvo pakeista ryšiumi su pasikeitusiomis nuosavybės aplinkybėmis: aš mokėjau nuomos mokestį. Bet dar iki to ažiotažo buvau atsisakęs to viešbučio, nors galėjau ir neatsisakyti“, – tvirtino ministras.

REKLAMA

Premjero atstovas spaudai Tomas Beržinskas teigė, jog Saulius Skvernelis lauks paaiškinimų raštu „daugiau per teisinę prizmę“.

„Konkrečiai kalbant apie vakarienes – ar Kelių direkcija turi teisę, ar neturi teisės mokėti, ar mokėdama direkcija nepadarė pažeidimų. Tvarkos jau yra keičiamos ir jeigu bus matyti, kad reikės kažką papildomai daryti, bus daroma papildomai“, – sakė T. Beržinskas.

Prezidentas Gitanas Nausėda paragino J. Narkevičių trauktis iš posto kaip praradusį jo pasitikėjimą. Premjeras Saulius Skvernelis ministrui išreiškė palaikymą – jis sakė nematantis teisinio pagrindo ministrui trauktis ir žadėjo nedaryti skubotų sprendimų, kurie galėtų griauti koaliciją.

J. Narkevičių į susisiekimo ministro pareigas delegavo Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga, šiemet po prezidento rinkimų prisidėjusi prie valdančiosios koalicijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų