REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Susisiekimo ministerijoje dirbęs teisininkas Darius Kuliešius perėjo dirbti į Prezidentūrą.

Susisiekimo ministerijoje dirbęs teisininkas Darius Kuliešius perėjo dirbti į Prezidentūrą.

REKLAMA

Prezidento Gitano Nausėdos atstovas spaudai BNS patvirtino, kad nuo antradienio D. Kuliešius eina šalies vadovo patarėjo nacionalinio saugumo klausimais pareigas.

Pagal išsilavinimą teisininkas D. Kuliešius yra dirbęs teisėsaugoje, o pastaruosius pustrečių metų Susisiekimo ministerijoje ėjo vyriausiojo patarėjo pareigas, kur buvo atsakingas už antikorupcinę sistemą ir nacionalinio saugumo klausimus.

D. Kuliešius pastaruoju metu taip pat buvo „Registrų centro“, „Kelių priežiūros“, „Lietuvos pašto“ ir „Lietuvos transporto saugos administracijos“ valdybų nariu.

Prezidento atstovas spaudai Antanas Bubnelis BNS sakė, kad D. Kuliešius iš šių valstybės valdomų įmonių valdybų jau pasitraukė.

REKLAMA
REKLAMA

„D. Kuliešius yra Lietuvos ir ES finansinių interesų apsaugos ekspertas, turi ilgametę patirtį kuriant ir diegiant valstybės ir organizacijų atsparumo korupcijai sistemas“, – teigė prezidento patarėjas.

REKLAMA

Dienraštis „Lietuvos rytas“ balandžio mėnesį paviešino D. Kuliešiaus laišką tuometiniam Civilinės aviacijos administracijos direktoriui Joriui Gintilui su prašymu apsvarstyti priimti į darbą ministro Roko Masiulio viešųjų ryšių patarėjos Vytautės Šmaižytės brolį Evaldą Šmaižį.

Laikraštis šią situaciją vadino savų statytinių protegavimu. D. Kuliešius savo ruožtu „Lietuvos rytui“ teigė, kad neprašė įdarbinti E. Šmaižio, o tiesiog pateikė rekomendaciją ir nedarė jokios įtakos priimant sprendimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų