REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po balsavimo antrajame pusfinalyje paaiškėjo, kad į „Eurovizijos“ dainų konkurso 2009 finalinį etapą pateko ir Lietuvos dainininkas Sasha Son atlikęs dainą „Love“. Taip pat finale pasirodys Azerbaidžano, Kroatijos, Ukrainos, Albanijos, Moldovos, Danijos, Estijos, Norvegijos ir Graikijos atstovai.

REKLAMA
REKLAMA

Meškoms ir matrioškoms baigus savo pasirodymą, ketvirtadienio vakarą Maskvos pramogų arenos „Olimpijskij“ scenoje pasirodė Andrejus Malachovas bei supermodelis Natalija Vodianova ir paskelbė antrojo „Eurovizijos“ dainų konkurso pusfinalio pradžią.

REKLAMA

Pirmieji scenoje pasirodė saulėtosios Kroatijos atstovai Igoris Cukrovas ir Andrea su ganėtinai nuobodoka daina „Lijepa Tena“.

Antrieji prieš žiūrovų teismą stojo Sinéad Mulvey ir grupė Black Daisy, kurioje būgnais muša mums gerai pažįstama Asta Milerienė iš grupės Airija. Merginos sugrojo kūrinį „Et Cetera“ ir priminė visiems, kad šis konkursas yra linksmas.

Po airių pasirodymo atėjo laikas broliukams latviams - Intarsui Busuliui ir jo dainai „Probka“, kuri, matyt, buvo skirta didmiesčių gyventojams, o kaimo žmonės, nesupratę apie ką ji, neleido artistui, kaip vėliau paaiškėjo, dalyvauti finale.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirti į sceną pakilo serbai Marko Konas & Milaan ir atliko dainą „Cipela“.  Kūrinys išties linksmas, energingas ir visai nepriminė Marijos Šerifović - 2007 metų konkurso laimėtojos - pasirodymo.

Atėjo eilė lenkų atstovei Lidiai Kopaniai. Lenkijos Mariah Carey atliko baladę „I Don't Wanna Leave“.

Salė apmirė laukime, nes scenoje pasirodė vienas konkurso favoritų -Norvegijos atstovas - baltarusių kilmės Alexanderis Rybakas ir jo daina pavadinimu „Fairytale“. Gausūs publikos aplodismentai įrodė, kad tai nebuvo indų ploviklio pasaka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Septinta dainą „Firefly“ atliko Kipro dalies atstovė Christina Metaxas.

Kiprą pakeitė duetas iš Slovakijos Kamil Mikulčík & Nela Pocisková su savo lėtu ir rimtu kūriniu „Leť Tmou“. Labai balta suknelė...

Danijai  atstovavo dainininkas Brinck su daina „Believe Again“ kurią rašant prisidėjo buvusios populiarios berniukų grupės „Boyzone“ narys Ronanas Keatingas. Daugelis, matyt, susimąstė ar tai visgi nebuvo pats Ronanas.




Tada eilė atėjo Slovėnijai, kurios garbę gynė Quartissimo ir Martina su daina „Love Symphony“. Tai styginių kvartetas ir vokalistė. Banalu, bet veikia.

REKLAMA

Vienuoliktas pasirodė Vengrijos dainininkas ir „šokėjas“ Zoli Ádok su kūriniu puikiu pavadinimu „Dance With Me“.

Po „Dance With Me“ sekė azerbaidžanietiška daina „Always“, kurią atliko duetas AySel ir Arash.

Tryliktas scenoje pasirodė Graikijos atstovas Sakis Rouvas su daina „This Is Our Night“ ir toliau pratęsė nuvalkiotų pavadinimų maratoną.





Ir tada atėjo laikas mūsų atstovui Sasha Son, kuris atliko mūsuose daugeliui jau pažįstamą dainą paprastu, bet visada aktualiu pavadinimu „Love“ ir delne įsižiebusia liepsnele pabandė ištirpdyti nuo krizės apšalusias europiečių širdis.

REKLAMA

Mūsų atstovas vietą užleido Moldavijai, kuriai šiais metais atstovavo  Nelly Ciobanu su uždegančia daina „Hora Din Moldova“.

Moldavijos atstovę keitė Albanija ir jos atlikėja Kejsi Tola atlikusi kūrinį „Carry Me In Your Dreams“. Dainininkę palaikė žydrai apsirėdęs  „Fantomasas“ ir du breiką šokantys mimai.

Tada pasirodė daugeliui rusiškos muzikos mylėtojų Lietuvoje žinomos grupės „Viagra“ buvusi vokalistė Svetlana Loboda, kuri atliko antikriziniu seksualumu spinduliuojantį pasirodymą su daina „Be my Valentine! (Anti-crisis Girl)“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ir štai prieš pat pabaigą sulaukėm net šešių gražuolių iš Estijos „Urban Symphony“. Jos gimtąja kalba atliko dainą „Rändajad“.

Ir pagaliau „Eurovizijos“ dainų konkursą užbaigė Olandijos atstovai „The Toppers“ ir padedami trijų juodaodžių vokalisčių su kūriniu „Shine“ parodė tikrąją Olandijos estrados jėgą.

Scanpix nuotr.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų