REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Avangardinio kino kūrėjas Jonas Mekas, dainininkas ir aktorius Andrius Mamontovas, dailininkė, juvelyrė Eglė Babilaitė-Sitas, žurnalistė Beata Nicholson, aktorius ir žurnalistas Rimas Šapauskas, dainininkas Mantas Jankavičius, dirigentas ir muzikologas Donatas Katkus, „Lietuvos ryto“ krepšinio klubas nuo šiol gali būti vadinami ir „Vilniaus – Europos kultūros sostinės 2009“ Ambasadoriais.

REKLAMA
REKLAMA

Kartu su jais žinią apie Vilnių, 2009 m. tapsiantį Europos kultūros sostine, Lietuvoje ir užsienyje jau skleidžia daugiau nei 500 Ambasadorių iš 25 Lietuvos miestų ir 24 užsienio šalių. Šiandien įvyks pirmasis „Vilniaus – Europos kultūros sostinės 2009“ (VEKS) Ambasadorių susitikimas.

REKLAMA

VEKS Ambasadorių programa įgyvendinama vykdant didžiausią Lietuvoje 2009 metų kultūros ir šalies įvaizdžio projektą. Vilniaus Ambasadorių misija – garsinti sostinę pasitelkus savo žinias bei ryšius.

„Europiečiams trūksta informacijos apie mūsų šalį – 2006 metais atlikto tyrimo duomenimis, net 42 proc. apklaustų europiečių neatpažįsta Lietuvos. 2009-ieji metai, kai Lietuva švęs vardo tūkstantmetį, o Vilnius taps Europos kultūros sostine, suteikia išskirtinę galimybę skleisti geras žinias apie Vilnių bei Lietuvą. Siekdami šių tikslų pradėjome įgyvendinti analogų Lietuvoje neturinčią Ambasadorių programą“, – teigia VEKS vykdomoji direktorė Dalia Bankauskaitė. Pasak VEKS atstovės, Ambasadorių susitikimas skirtas sutelkti iniciatyvius žmones, tikinčius savo šalimi bei norinčius apie savo šalį ir miestą kalbėti gerai. Ambasadorių programa suteiks tokiems žmonėms dar daugiau motyvacijos ir priemonių tai daryti.

REKLAMA
REKLAMA

Ambasadoriams skirtas priemones galima parsisiųsti iš „Vilniaus – Europos kultūros sostinės 2009“ interneto svetainės. Tapti Vilniaus Ambasadoriais aktyviausiai registruojasi jauni, veiklūs žmonės, pasiryžę garsinti savo šalį ir kuo plačiau supažindinti miesto svečius su 2009 metų kultūros renginiais. „Jaunų žmonių noras tapti Ambasadoriais – puikus įrodymas, kad jaunimui rūpi mūsų šalies įvaizdis, jos ateitis“, – teigia D. Bankauskaitė.

Vilniaus Ambasadorių susitikime bus pristatyti 2008 ir 2009 metų renginiai – „Gatvės muzikos diena“, „Tebūnie naktis!“, „Menas netikėtose erdvėse“, „Vaikų kūrybos festivalis“, „1984. Išgyvenimo drama“ ir kt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų