Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Crème brûlée – užburiantis ir nuo pirmo šaukštelio pavergiantis tradicinis prancūziškas desertas. Minkšto kremo ir traškios karamelinės plutelės derinys – tiesiog nepakartojamas.

REKLAMA

Ingredientai:

10-12 kiaušinio trynių

0,5 l riebaus pieno

0,5 l grietinės

100-200 g cukraus pudros

100 g balto ar rudo cukraus

1 vanilės ankštis

Gaminimas:

Pieną, grietinę ir perpus padalintą vanilę užkaitinkite. Tuomet atvėsinkite ir laikykite ties 70°C temperatūra.

Sumaišykite cukrų ir trynius, kol jie taps balti.

Iš lėto sumaišykite pieną ir trynius.

Tada išpilstykite masę į mažus indelius.

Skardą ištieskite kepimo popieriumi ir įpilkite vandens. Kepkite 160-170°C temperatūroje apie 20 min., kol įgis norimą tekstūrą.

Išimkite iš orkaitės ir laikykite šaldytuve nuo 1 iki 3 val.

Išėmę iš šaldytuvo, padenkite cukrumi. Cukrų uždeginkite.

Čiop čiop kulinarijos kursų receptas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų