Ingredientai: bananai: 3-4; miltai: 1 stiklinės; druska: žiupsnelio; kepimo milteliai: 0,5 šaukštelio; kiaušiniai: 1; sezamas; medus (arba klevų sirupas); aliejus (kepimui).
Gaminimas:
Iš pradžių tešlai sumaišome kiaušinį, miltus, druską bei kepimo miltelius, po to po truputį pilame vandenį. Tešla turi gautis ganėtinai tirštos grietinės konsistencijos.
Kuo skystesnė tešla, tuo plonesnis sluoksnis bus ant banano. Kelioms minutėms tešlą paliekame pastovėti, kol pasiruošime bananus.
Bananus nulupame, perpjauname pusiau bei dar išilgai per pusę. Iš vieno banano gaunasi 4 gabaliukai.
Tuomet pamerkiame bananus į tešlą bei kepame aliejuje įkaitintoje keptuvėje iki auksinės spalvos. Iškepusius sudedame ant popierinio rankšluosčio, kad nubėgtų riebalų perteklius.
Apliejame medumi (klevų sirupu) bei pabarstome sezamais.
Skanaujame šiltus!
Šaltinis: worldrecipes.eu