Turbo greitas tinginys pagal Liuciją: prireiks vos kelių ingredientų

„Mano recepto proporcijos yra jau beveik patentuotos. Tinginys visuomet gaunasi standus, gardus, norisi dar ir dar, nors pilvas jau sako: gal gana?“, – šypsosi tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė Liucija.

Reikės: 400 g paprastų traškių sausainių; 400 g saldinto kondensuoto pieno; 190 g sviesto; 2 valg. š. kakavos; 1,5 valg. š. saldžios kakavos; 1 valg. š. cukraus.

Tinginio receptas

Sausainius sutrupiname į dubenį (vienus sutrupiname smulkiau, kitus stambiau). Sviestą išlydome puode storu dugnu, tuomet suberiame cukrų, kaitiname ant silpnos ugnies ir maišome, kol cukrus ištirps ir gausis vientisa masė (tik neužverdame!).

Į sviesto masę supilame kakavas, kondensuotą pieną, viską išmaišome ir kaitiname, vis pamaišant, kol gausis visiškai vientisa masė be jokių gumulėlių. Tuomet nukeliame nuo ugnies ir paliekame truputį pravėsti.

Į kakavinę masę suberiame sutrupintus sausainius, gerai išmaišome ir paliekame masę truputį atvėsti. Patiesiame maistinę plėvelę ant stalo ir ant jos pailgai išklojame sausainių masę. Suformuojame ritinį ir susukame į maistinę plėvelę, gerai užspaudžiame galus, dedame į šaldytuvą stengti bent 4 valandoms (geriausia palikti pernakt). Skanumėlis!


Rašyti komentarą...
T
Tai va
2021-04-11 15:12:31
Pranešti apie netinkamą komentarą
Tinginį moka daryti lietuviai nuo senų senovės ir su varške, ir su vaisiais džiovintais, ir su tarkuotais obuoliais, ir baltą, ir margą ir su uogomis..
Atsakyti
-2

M
Moteris
2021-04-11 15:14:22
Pranešti apie netinkamą komentarą
Ir visokių formų....
Atsakyti
0

SKAITYTI KOMENTARUS (2)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų