Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota

„O dabar dalinuosi čenakų receptu, kuris man labai patinka(ne tik man, visa šeima išprotėjusi dėl jų). Juos gaminti išmokė teta L., bet kai šiai savaitei ieškojau autentiško čenakų recepto, supratau, kad tai ką mane mokė, skiriasi nuo tikrųjų gruziniškų. Ilgai ieškojau to recepto, bet radusi ėmiausi darbo“, – sako tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.

„O dabar dalinuosi čenakų receptu, kuris man labai patinka(ne tik man, visa šeima išprotėjusi dėl jų). Juos gaminti išmokė teta L., bet kai šiai savaitei ieškojau autentiško čenakų recepto, supratau, kad tai ką mane mokė, skiriasi nuo tikrųjų gruziniškų. Ilgai ieškojau to recepto, bet radusi ėmiausi darbo“, – sako tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.

Ingredientai: 600 g vištienos arba kitos mėsos; 1 didelis svogūnas; 2 bulvės; 2 nedideli baklažanai; 4 skiltelės česnako; 3 pomidorai; 1 šaukštas pomidorų pastos; 2 morkos; 1 šaukštas smulkintų petražolių; 1 šaukštas smulkintų krapų; pagal skonį druskos bei pipirų.

Čenakų receptas

Įkaitiname orkaitę iki 175 C. Visas daržoves susmulkiname, mėsą supjaustome vieno kąsnio gabaliukais. Sluoksniuojame viską moliniuose puodeliuose (mėsa, daržovės, pomidorų pasta, žalumynai, mėsa...). Viską susluoksniavus užpilame kelis šaukštus vandens, pagardiname druska bei pipirais ir dedame į orkaitę apie 1 val.

Nemaišome. Likus iki kepimo pabaigos keliom minutėm, užberiame dar žalumynų ant viršaus ir baigiame kepti. Skanaus.

P.s. Jei neturite molinių puodynių, naudokite puodą su dangčiu tinkamą orkaitei.

 

 

Gairės:

Rašyti komentarą...
SKAITYTI KOMENTARUS (1)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
toliau skaitykite
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų