Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kugelis – man pats lietuviškiausias patiekalas. Kiek save pamenu, kugelis buvo dažnai kepamas mūsų namuose“, – sako tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.

Kugelis – man pats lietuviškiausias patiekalas. Kiek save pamenu, kugelis buvo dažnai kepamas mūsų namuose“, – sako tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.

REKLAMA

Kugeliui reikės: 2 kg bulvių; 1 didelio svogūno; 3 kiaušinių; 200 ml pieno; 250 g varškės; pagal skonį druskos; pagal skonį maltų pipirų; kelių šakelių čiobrelio; aliejaus.

Bulves nuskutame ir sutarkuojame tarkavimo mašina kartu su svogūnu. Kiaušinius lengvai paplakame ir supilame į tarkius, pilame virintą pieną, šlakelį aliejaus, dedame varškę, gardiname druska, pipirais, čiobrelio lapeliais.

Išmaišome.Supilame bulvių masę į kepimo skardą (galima į mažas porcijines) ir išlyginame paviršių ir dedame į orkaitę. Kepame 180 C. apie 90 minučių arba, kol kugelis iškepa (mažesnės talpos skardos, iškeps greičiau).

Tiekiame su grietine arba spirgiukų padažu.

Tikras senovinis kugelis brangieji toks,bulviu tarkius reikia uzplikinti verdanciu pienu ,isspirgintais spirguciais irkiausiniu.
@R Ko jūs tiek putojatės? Nei ragavot, nei gaminot. Čia nerašo kad tai tikras kugelis, tiesiog kitoks. Varškė su bulvėmis labai tinka. Visada pilu pieno, kad kugelis būtų minkštas. Nei vėmiau, nei vidurius paleido. Pirma pagaminkit paskui ktritikuokit. O jei nepatinka negaminkit, nedemonstruokit savo "aukšto" kultūros lygio viešai...
Apsivemčiau nuo tokio skanėsto
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų