Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota

„Kas nėra valgę čirvinių blynų? Labai skanūs blynai iš vaikystės, bet tik tokie, kurie kepti senovinėje keptuvėje. Mes su seserimi šiuos blynus vadindavome bado blynais. Kodėl, net nežinau. Keptuvės neturėjome, bet mama lėkdavo pas kaimynę ir pasiskolindavo“, – sako tinklaraščio „Ritos receptai“ autorė.

„Kas nėra valgę čirvinių blynų? Labai skanūs blynai iš vaikystės, bet tik tokie, kurie kepti senovinėje keptuvėje. Mes su seserimi šiuos blynus vadindavome bado blynais. Kodėl, net nežinau. Keptuvės neturėjome, bet mama lėkdavo pas kaimynę ir pasiskolindavo“, – sako tinklaraščio „Ritos receptai“ autorė.

Reikės: 3 kiaušinių; 400 ml pieno; 3 v.š. aliejaus; 250 g miltų; 4 v.š. cukraus; druskos.

Kiaušinius suplakite su cukrumi. Pilkite pieną, dėkite druskos ir dar paplakite. Pilkite aliejų ir dėkite miltus. Tešla turi būti skystoka. Labai gerai įkaitinkite keptuvę ir tešlos pilkite po mažą samtelį.

Kas turi šią senovinę keptuvę, tai žino, kad įpylus tešlą, rankenas reikia užfiksuoti. Tada blynų tešla tolygiai pasiskirsto po visas širdeles. Kepa labai greitai tik nepamirškite vartyti. Ką tik iškepę būna traškūs, o pastovėję suminkštėja. Skanaus!

Gairės:

Rašyti komentarą...
B
Brigita
2021-11-06 20:45:10
Pranešti apie netinkamą komentarą
Nededu niekada aliejaus - reikia tirpinto sviestuko ir porą šaukštų grietinės.visa kitą tinka.tik tada bus skanus,kvepes ir tikrai gardziuosites.
Atsakyti
-5

SKAITYTI KOMENTARUS (12)
B Brigita 2021-11-06 20:45:10
Nededu niekada aliejaus - reikia tirpinto sviestuko ir porą šaukštų grietinės.visa kitą tinka.tik tada bus skanus,kvepes ir tikrai gardziuosites.
Atsakyti
-5
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
toliau skaitykite
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų