Iš recepte nurodytų produktų kiekio gavosi 14 čeburekų.
Reikės:
450 miltų, 250 šilto virinto vandens, 3 v.š. aliejaus, 1 a.š. druskos.
Mėsos įdarui:
300 gr. smulkinto kiaulienos faršo, 30 gr. sviesto, 3 v.š. vandens, svogūno, mėsos prieskonių, pipirų ir druskos, aliejaus kepimui.
Gaminimo eiga:
Miltus persijojau. Į šiltą vandenį supiliau aliejų ir pagardinau druska. Išmaišiau.
Vandenį supiliau į miltus ir užminkiau tešlą. Mėsos įdarui skirtus produktus irgi sumaišiau, pagardinau prieskoniais.
Iš tešlos dariau apskritimus (16 cm) ir įdėjusi įdaro užlenkiau. Kraštelius prispaudžiau šakute. Paruoštus čeburekus kepiau keptuvėje su aliejumi vis pavartant iki visiško jų iškepimo.
Iškeptus čeburekus sudėjau ant popierinių servetėlių, kad sugertų aliejaus perteklių.
Čeburekai gavosi traškūs ir sultingi.
Šaltinis: Gamink su Audrone