Traškūs agurkai su garstyčiomis pagal Iriną: verta užsirašyti

„Jei dar nebandėte šiuo receptu marinuoti agurkus, siūlau išbandyti. Gaunasi gaivūs, skanūs, traškūs agurkėliai“, – rašo tinklaraščio „Vakavimas.lt“ autorė Irina.

Agurkai su garstyčiomis

Jums reikės: 2 kg agurkų; 100 ml acto 9 %; 100 ml aliejaus; 2 v.š. be viršaus druskos; 3 v.š. cukraus; 1/2 a.š. maltų juodųjų pipirų; 2 česnakų galvutės; 1/2 a.š. aitriųjų pipirų dribsnių (jei nemėgstat aštriau, galite nedėti); 2 v.š. be viršaus garstyčių miltelių; pundelis krapų.

Agurkus supjaustau 5-7 mm storio griežinėliais, ant viršaus užberiu visus likusius ingredientus ir palieku 4-5 val., kol atsiras sultys. Kai išsiskiria pakankamai sulčių, sudedu į 0,5 litro stiklainius ir juos puode kaitinu. Kai puode vanduo užverda, kaitinu dar 10 min.

Po to užsuku dangtelius ir šiltai apkloju. Neišsigąskite atsiradusių drumzlių, jos nusėda.

Šiuos agurkus galima ir puode virti, bet mums labiau patinka stiklainiuose kaitinti. Skanesni, traškesni...

Šaltinis: „Vakavimas.lt“

AGURKAI SU GARSTYČIOMIS Jei dar nebandėte šiuo receptu marinuoti agurkus, siūlau išbandyti. Gaunasi gaivūs, skanūs,...

Posted by vakavimas.lt on 2021 m. liepos 13 d., antradienis


Rašyti komentarą...
K
Kedainietis
2021-07-18 11:58:51
Pranešti apie netinkamą komentarą
Vikcara rauginti agurcikai, tai patys geriausi tinkantys ant ryt po gero baliaus, čia tu tupas žurnalistas esi
Atsakyti
-4

S
Svetlana
2021-07-20 10:52:21
Pranešti apie netinkamą komentarą
Dėkoju
Atsakyti
-1

A
Aušra
2021-08-08 08:06:54
Pranešti apie netinkamą komentarą
Aš gal 10 metų vakuoju agurkus su garstyčiom-nuostabus skonis,traškūs.Aš naudoju garstyčių košę.Agurkus pjaunu į 4 dalis,sustatau į 0,5 stiklainius,užpilu paruoštu marinatu,pridengiu dangteliais,palaikau 20-30 min.,nupilu,vėl užkaitinu ir užpylus užsuku.Jokio stiklainių kaitinimo!Skanaus
Atsakyti
0

SKAITYTI KOMENTARUS (6)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų