Odeta šašlykus marinuoja tik šiuo būdu: verta užsirašyti

„Kai jau galima pietus ir vakarienę valgyti terasoje, man praeina noras valgyti įprastus patiekalus su sunkiu garnyru. Šį kartą dalinuosi labai skaniu šašlykų receptu, kurį jau ne kartą išbandėme savo draugų rate“, – rašo „Samčio užrašai“ tinklaraščio autorė Odeta.

Šašlykai marinuoti juodoje arbatoje

Receptas 6 asmenims. Jums reikės:

1.5 kg kiaulienos sprandinės; 2 svogūnai; 100 g juodos arbatos; 2 šaukšteliai džiovintų bazilikų; 2 šaukšteliai džiovintų raudonėlių; 1 šaukštelis druskos; 1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų.

Arbatžoles užpilkite verdančiu vandeniu (apie 1 l) ir palikite pritraukti. Atvėsusią arbatą perkoškite per sietelį. Į atvėsusią arbatą sudėkite supjaustytą gabaliukais kiaulienos sprandinę ir palikite kelioms valandoms pasimarinuoti.

Kai mėsa pasimarinuos arbatoje, nupilkite skystį ir sudėkite smulkintus svogūnus, džiovintas žoleles, pipirus ir gerai  rankomis išmaigykite. Palikite valandai šaldytuve.

Prieš veriant ant iešmų mėsą padruskinkite. Kepkite mėsą suvertą ant iešmų vis pavartant, kol iškeps. Valgome su salotomis.

Šaltinis: „Samčio užrašai

 


Rašyti komentarą...
T
Tauta
2021-07-09 13:45:19
Pranešti apie netinkamą komentarą
Subinen geriausias varia tas svogūnuose.
Atsakyti
-1

SKAITYTI KOMENTARUS (1)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų