Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Galiu lažintis, kad tokių plonų ir minkštų lietinių blynų dar nebūsite niekur ragavę! Taip drąsiai siūlau lažintis, nes man pačiai šie lietiniai yra tikras atradimas. Esu kepusi daugybę kartų lietinius ir su pienu, ir su vandeniu, bet naudojant gazuotą vandenį lietiniai gaunasi ypatingai ploni ir super minkšti“, – sako tinklaraštininkė Liucija.

„Galiu lažintis, kad tokių plonų ir minkštų lietinių blynų dar nebūsite niekur ragavę! Taip drąsiai siūlau lažintis, nes man pačiai šie lietiniai yra tikras atradimas. Esu kepusi daugybę kartų lietinius ir su pienu, ir su vandeniu, bet naudojant gazuotą vandenį lietiniai gaunasi ypatingai ploni ir super minkšti“, – sako tinklaraštininkė Liucija.

REKLAMA

Blyneliams reikės (stiklinė 240 ml): 2 stiklinių gazuoto vandens; 1 ¼ stiklinės (170 g) miltų; 2 didelių kiaušinių; 1 arb. š. cukraus; 1 žiupsnio druskos.

Kreminio sūrio įdarui: 100 g kreminio sūrio (Pvz.: Philadelphia), kambario temperatūros; 2-3 valg. š. cukraus; 1 arb. š. citrinos sulčių; 1 arb. š. nutarkuotos citrinos žievelės; 0,5 arb. š. vanilinio cukraus arba vanilės ekstrakto; 1 žiupsnio druskos.

Uogienės įdarui: mėgstamos tirštos uogienės.

Grietinės padažui: 0,5 stiklinės grietinės (riebios); 2 valg. š. cukraus.

GAMINIMAS

Dubenyje išplakame kiaušinius, sumaišome su gazuotu vandeniu, suberiame miltus, cukrų, druską ir gerai išmaišome. Tešlą paliekame pastovėti kambario temperatūroje 20 minučių. Tešla bus labai skysta.

REKLAMA

Keptuvę įkaitiname ant silpnos ugnies, labai lengvai patepame aliejumi. Pilame maždaug samtį tešlos ir greitai vartydami keptuvę tolygiai paskirstome tešlą. Vieną blynelio pusę kepame apie minutę, tada „apeiname“ mentele blyno kraštus ir apverčiame. Kepame dar minutę.

Blynelio kraštai nesigaus idealūs, bet neįtikėtinas blynų plonumas – garantuotas. Taip iškepame visus blynelius (nepamirškite patepti keptuvės aliejumi prieš pilant tešlą). Iškepusius blynus sudedame vienas ant kito į lėkštę.

REKLAMA
REKLAMA

Kreminio sūrio įdaras – visus įdarui skirtus ingredientus sumaišome viename indelyje.

Grietinės padažas – grietinę gerai sumaišome su cukrumi, kad grietinė suskystėtų.

Blynelių patiekimas – imame vieną blyną, plonu sluoksniu ištepame blyno centrą įdaru (paliekame pora centimetrų nuo krašto).

Tuomet užlenkiame blyno šonus ir susukame į ritinėlį. Taip susukame visus blynelius. Pusę blynų sutepame kreminio sūrio įdaru, o kitą pusę mėgstama uogiene.

Blynus sudedame į lėkštę, apšlakstome grietinės padažu ir patiekiame. Jei norite dar papildomai galite uždėti saldžios plaktos grietinėlės ir šviežių uogų. Skanumėlis!

Šaltinis: Lithuanian in the USA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų