• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti itin skanų šokoladinį pyragą. Šį pyragą iškepti tikrai nėra sudėtinga, jam nereikia įmantrių ingredientų, o skonis, garantuojame, kad patiks visiems šokoladinių saldumynų megėjams.

TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti itin skanų šokoladinį pyragą. Šį pyragą iškepti tikrai nėra sudėtinga, jam nereikia įmantrių ingredientų, o skonis, garantuojame, kad patiks visiems šokoladinių saldumynų megėjams.

REKLAMA

Šokoladiniam pyragui reikės:

  • 10 kiaušinių
  • 330 gr cukraus
  • 330 gr sviesto
  • 300 gr juodojo šokolado
  • 40 gr miltų
  • 40 gr kakavos
  • 20 gr konjako ar romo
  • Cukraus pudros papuošimui

Gaminimo eiga:

Trynius atskirti nuo baltymų, juos gerai išplakti su cukrumi. Šokoladą ištirpinti garų vonelėje, šiek tiek atvėsinti ir supilti į trynius. Gerai viską išmaišyti. Supilti konjaką.

Kambario temperatūros sviestą supjaustyti nedideliais gabalėliais ir po vieną dėti į plakamus trynius tol, kol gerai išsiplaks. Miltus ir kakavą persijoti ir suberti į tešlą, išmaišyti. Kiaušinių baltymus gerai išplakti ir dalimis sudėti į tešlą, kaskart atsargiai išmaišyti.

REKLAMA
REKLAMA

Kepimo formą atidaromais kraštais gausiai ištepti sviestu ir supilti tešlą. Orkaitę įkaitinti iki 160 laipsnių temperatūros. Pyragą kepti 1 val. 20 min. Iškepusį pyragą palikti atvėsti, išimti iš formos ir pabarstyti cukraus pudra.

Daugiau patarimų išgirskite aukščiau esančiame vaizdo įraše.

Laidą „Kotrynos burtai“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 10:30 val. per TV3 televiziją.

VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:

Straipsnis parengtas pagal TV3 televizijos laidą „Kotrynos burtai“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų