Reikės: 1 vidutinio dydžio mėlynasis svogūnas; 1 valg. š. alyvuogių aliejaus; 1 geltonos citrinos sulčių (arba 2 laimų sultys); 1/4 arb. š. druskos; žiupsnis džiovinto raudonėlio.
Marinuotų svogūnų receptas
Svogūną nulupame, perpjauname perpus, supjaustome ypač plonais šiaudeliais. Sudedame į indelį, apšlakstome aliejumi, citrinos sultimis, pagardiname druska ir raudonėliu, išmaišome.
Indelį uždengiame plėvele arba dangteliu ir dedame į šaldytuvą 15 minučių pasimarinuoti (galima laikyti ir ilgiau, ar pasiruošti iš vakaro). Jei reikia papildomai įdėkite druskos.
Raudonėlio dėkite tik truputį, jei įdėsite daugiau, galite sugadinti skonį.











































































































































































































































































































