Porcijos 4. Užtruksite apie 3 val.
- 1 kg mėsingų kiaulienos šonkaulių;
- 1 a. š. druskos;
- 0,5 a. š. juodųjų pipirų;
- 3 - 4 skiltelės česnako;
- 2 v. š. Vorčesterio padažo;
- 0,5 l alaus;
- 200 ml vandens;
- 0,5 a. š. čili dribsnių (arba tiesiog čili);
- 2 lauro lapai;
- Pundelis svogūnų laiškų.
- Granatų sirupo, aptepti šonkauliukams (jei norisi).
Šonkaulius įtriname druska, pipirais, smulkintu česnaku. Užpilame Vorčesterio padažu ir paliekame marinuotis. Siūlyčiau išlaikyti parą laiko arba bent jau per naktį.
Šonkauliukus dedame į kepimo indą. Užpilame alumi ir vandeniu, beriame čili dribsnius, lauro lapus. Indą uždengiame folija ir komandiruojame į 150 laipsnių įkaitintą orkaitę 2–2,5 val.
Atidengiame foliją, šonkauliukus ištepame granatų sirupu ir gražiname dar 7–10 min į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę, kad gražiai apskrustų.
Pabarstome smulkintais svogūnų laiškais.











































































































































































































































































































