Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir  projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir  projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

REKLAMA

Šią savaitę dar vienas lengvas, maistingas ir skanus receptas, puikiai tinkantis prasidėjus vasaros cukinijų derliui.

Jums reikės (2 porcijoms):

  • 2 cukinijų;
  • 100g bolivinės balandos (kynvos);
  • 1 ind. konservuotų avinžirnių;
  • 2 saujų špinato lapų;
  • ½ arbt. š. kario miltelių;
  • ½ arbt. š. paprikos miltelių;
  • ½ arbt. š. malto kumino;
  • 1 česnako skiltelės;
  • Juodųjų pipirų;
  • Druskos;
  • 2 valg. š. kokoso aliejaus;
  • 4 arbt. š. alyvuogių aliejaus.

Kaip gaminti

Bolivines balandas praplauti ir išvirti. Supjaustyti česnaką. Susmulkinti špinato lapus. Orkaitę įkaitinti iki 200°C. Cukinijas išplauti. Išdžiovinti. Kiekvieną cukiniją perpjauti per pusę ir kepti orkaitėje apie 15 min. Truputį atvėsinti ir išpjauti cukinijos vidų.

Supjaustyti juos mažais gabaliukais. Keptuvėje įkaitinti kokoso aliejų ir apkepinti česnaką. Įdėti prieskonius (kario, paprikos miltelių, kumino) bei avinžirnius ir gerai viską išmaišyti. Tada viską sujungti: cukinijos gabaliukus, avinžirnius, Bolivines balandas, supjaustytą špinatą.

REKLAMA

Pagal skonį įberti druskos ir pipirų. Paruoštą įdarą dėti į paruoštas cukinijas ir kepti orkaitėje apie 15 min. Iškeptas įdarytas cukinijas apšlakstyti alyvuogių aliejumi.

Skanaus!

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui Kas tas avokadas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų