Šį šeštadienio vakarą TV3 žiūrovų dėmesį prie ekranų prikaustys intriguojantis itališkas filmas „Tobuli melagiai“ (angl. Perfect Strangers), režisuota Paolo Genovese.
Šis 2016-ųjų metų filmas tapo tikru fenomenu ne tik Italijoje, bet ir visame pasaulyje, sumušė žiūrimumo rekordus ir uždavė provokuojantį klausimą – kiek iš tiesų pažįstame savo draugus ar artimuosius?
Iš pradžių tai atrodo tik linksmas eksperimentas, tačiau netrukus paaiškėja, kad kiekvienas turi ką slėpti. Neištikimybės, melai ir slaptos tapatybės pradeda sklisti, o draugų santykiai virsta įtempta emocijų drama.
Įkvėpti šio filmo atmosferos, laidos vedėjai paruošė klasikinį itališką patiekalą – spaghetti alla puttanesca. Tai – tikra Italijos virtuvės klasika, kurios skonio paslaptį ir gaminimo subtilybes atskleis Vaida ir Laurynas.
Spaghetti alla puttanesca
Reikės:
- Apie 300 g spaghetti makaronų;
- Apie 800 g konservuotų smulkintų pomidorų „Mamos konservai“;
- 3-4 česnako skiltelės;
- 5-6 ančiuvių;
- Apie 100 g juodųjų alyvuogių;
- Apie 10 g kaparėlių;
- Aitriosios čili paprikos dribsnių;
- Žiupsnelio raudonėlio „Sauda“;
- Druskos ir pipirų „Sauda“;
- Šviežio baziliko;
- 1 a. š. cukraus;
- Alyvuogių aliejaus.
Gamyba:
Kaparėlius praplaukite vandeniu, nusausinkite ir labai smulkiai supjaustykite. Juodąsias alyvuoges sutraiškykite peiliu. Ančiuvius sukapokite.
Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, dėkite nesmulkintas česnako skilteles, čili paprikos dribsnius, smulkintus kaparėlius ir ančiuvius bei viską kepkite 5 minutes.
Tuomet į keptuvę dėkite smulkintus „Mamos konservų“ konservuotus pomidorus, pagardinkite „Saudos“ raudonėliu, cukrumi ir druska bei pipirais.
Viską gerai išmaišykite ir patroškinkite apie 10 minučių, pabaigoje išimkite česnako skilteles. Per tą laiką išsivirkite spaghetti makaronus.
Į padažą dėkite traiškytas alyvuoges bei išvirtus spaghetti, viską gerai išmaišykite. Skanaus!
Patiekalas gamintas ir serviruotas induose iš „Gerduva.lt“
„Gero savaitgalio receptas“ – šeštadieniais, 11 val., per TV3!
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!