REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Jaučiu didelę silpnybę sotiems ir skaniems bulviniams patiekalams. Bulvių plokštainis, kaip vadiname jį kugeliu, yra mano pats mėgstamiausias su spirgučių padažu. Tarkuotas bulves užpilkau karštu pienu ir plokštainis tampa lipnus ir minkštas, taip kugelį gaminti išmokė mane mama“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.

„Jaučiu didelę silpnybę sotiems ir skaniems bulviniams patiekalams. Bulvių plokštainis, kaip vadiname jį kugeliu, yra mano pats mėgstamiausias su spirgučių padažu. Tarkuotas bulves užpilkau karštu pienu ir plokštainis tampa lipnus ir minkštas, taip kugelį gaminti išmokė mane mama“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.

REKLAMA

Porcijos: 6; Užtruksite apie 50 min. Ingredientai: 1,5 kg bulvių; 2 kiaušiniai; 1 didelis svogūnas; 500 ml pieno; 1 v. š. lydytų kiaulės taukų; Žiupsnelis pipirų; Druskos pagal skonį.

Spirgučių padažui: 200 g kiaulienos šoninės; 1 svogūnas; Pundelis laiškinių česnakų; 1 v. š. miltų; Druskos pagal skonį; 200 ml grietinėlės.

Kugelio receptas

Bulves ir svogūną nulupame, sutarkuojame. Pieną pakaitiname iki virimo.  Į bulvių masę mušame kiaušinius, beriame druskos, pipirų. Gerai išmaišome.

REKLAMA
REKLAMA

Bulves užpilame pakaitintu pienu. Masę permaišome. Kepimo skardą patepame lydytais kiaulių taukais (jei neturite tepkite aliejumi) ir supilame bulvių masę. Pašauname į iš anksto įkaitintą orkaitę iki 200 laipsnių ir kepame 45 min.

REKLAMA

Pasiruošiame spirgučių padažą. Šoninę supjaustome mažais kubeliais. Svogūną nulupame ir pasmulkiname. Spirgučius pakepiname iki gražios auksinės spalvos.

Į keptuvę sudedame svogūnus, taip pat pakepiname, kol gražiai paruduos. Beriame miltus, gerai išmaišome. Supilame grietinėlę ir kaitiname, kol padažas sutirštės. Gardiname druska ir smulkintais laiškiniais česnakais. Skanaujame.

Tai kad nieko naujo ir ypatingo. Visada taip darau, tik pakepinu svogūną, lašinukų su kumpiu, įpiilu pieno. Užkaitinu ir pilu į tarkius. Kartais dedu į tarkius faršo per vidurį ar vištos sparnelius. Patikėkit, tikrai skaniau....
nu skanu bet viskas jau seniai zinoma uzsimaniau kugelio
Niekas nepasako ligi galo,ar čia paslaptis.Nepatyrusiai šeimininkei vistiek nesigaus-piena reikia užvirinti ,o ne "pakaitinti",ir tarkius uzplikyti,
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų